ina12 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 1 kg papryki 20 dag cebuli 8 łyżek oleju 40 dag pomidorów 40 dag kwaśnych jabłek, sól, pieprz, mielona papryka i zielona pietruszka. Umyte owoce papryki oczyścić z nasion, a następnie pokrajać wzdłuż na części, potem w poprzek na kawałki jak kluski. W półkrążki pokrajać cebulę. Podsmażyć bez rumienienia cebulę na oleju, dodać pokrojoną paprykę i znów podsmażyć, a następnie dodać starte na tarce z dużymi oczkami jabłka, obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory. Krótko razem poddusić, przyprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką, wsypać sporo zielonej pietruszki. Nakładać do słoików, zamknąć i pasteryzować około 25 minut. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.