ulinek77 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Pieczona karkówka 1,20 kg karkówki pół kg pieczarek- ostatnio zrobiłam z grzybkami suszonymi -rewelacja - pychota 3 cebule Zalewa 2,5 łyzki magii 5 łyżek cukru 5 łyżek octu, może być winny lub jabłkowy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 7-8 łyżek wody Mięso pokroić w plastry o grubości 1cm i posypać czerwonym Delikatem Knorr. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Układać w żaroodpornym naczyniu. Pieczarki pokroić w talarki, a cebulę w krążki, po czym wyłożyć na mięso. Przygotować zalewę ze składników i polać równomiernie mięso. Piec w piekarniku przez 1 godz. i 15 minut. Cytuj
ulinek77 Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 polecam właśnie z suszonymi grzybkami - jest bardzo smaczna i aromatyczna- warto by było spróbować jeszcze dodać odrobinę czerwonego wina - dla podniesienia aromatu - co wy na to ??? Cytuj
Dorosia Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Czy to danie podaje się z ziemniakami czy z pieczywem? Cytuj
ulinek77 Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 polecam frytki lub ziemniaczki również pieczone ;) ale z pieczywkiem to niewiem ? Cytuj
Tina Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam Nie miałam karkówki a chciałam ten przepis szybko wypróbować więc zrobiłam żeberka wyszły bardzo dobre wszystko wg twojego przepisu tylko dałam troszke więcej wody ( i tak wyparowała a żeberka są wyższe )i dodałam 2 łyżki czerwonego wina Dziękuje za dobry przepis ! Cytuj
ela2225 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Ale pysznie wyglada. Chyba zaskoczę męża w sobotę. Dzięki. Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 A ja tą pyszną niespodziankę zrobię na obiad w niedzielę. ina12 Cytuj
ulinek77 Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Żeberka razem w winie - super sama spróbuje koniecznie - bo chodziło mi pogłowie. aby zrobić to właśnie z winem - chociaż myślałam czy wypić czy dolać do potrawy hehehehheheh dobre co? Cytuj
Tina Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Myślę , że 2 łyżki wina do żeberek , a resztę do wypicia , to będzie przyjemne z pożytecznym POZDRAWIAM Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Karkówkę dzisiaj zrobiłam na obiad z suszonymi grzybkami i ziemniaki gotowane i resztę dodatków zgodnie z przepisem. Potrawa jest bardzo smaczna będzie robiona cześciej nie tylko na obiad, ale również na uroczystości i podawana z pieczywem. Bardzo dziękuję za przepis który dla mnie jest kolejną nowością i mile moi goście będę napewno zachwycać się tą potrawą. Pozdrawiam. Cytuj
zuziorek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Witam! Na pierwszym zdjeciu nie widac by mięso było podsmazone na patelni, czy to wersja z surowa karkówka? Cytuj
monia79 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 ziuziorek w pierwszej to na pewno zalewa ciemna bo od grzybków suszonych, i miesa nie podsmarzone tylko pieczone w wywarze. tak mi sie wydaje;) Cytuj
ali Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 A te grzyby suszone to w jakiej postaci dajecie - ugotowane uprzednio? i ile dać grzybów suszonych wagowo? Cytuj
zuziorek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Właśnie zrobiłam karkówkę wg przepisu ale z suszonymi grzybkami. Wygląd mojej karkówki troche sie rózni od załączonego. Mój sosik jest gęsty i jest go dużo a trzymałam sie przepisu. W sumie to nie wazne bo liczy się smak. U mnie przeszło pozytywnie zobaczymy co mąż powie i cała reszta..... serwuje do tego ryż i mizerie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.