Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sałatka warstwowa 4-6 świeże ogórki 1 1/2 torebki ugotowanego w osolonej wodzie ryżu 3 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 20-25 dag wędliny szczypior lub por 4-5 ugotowanych na twardo jajek puszka fasoli czerwonej majonez Na Pierwszą warstwę: Pokroić w kostkę i posolić ogórki i odstawić na chwilkę, potem odsączyć na sicie. Wyłożyć do naczynia. Na drugą warstwę: Równomiernie ułożyć schłodzony ryż. Na trzecią warstwę: Warstwę ryżu posmarować śmietana wymieszaną z majonezem. Na czwartą warstwę: Wyłożyć pokrojoną w kostkę wędlinę /to co ma się w domu/. Na piątą warstwę: Pokroić szczypior lub por według uznania. Na szóstą warstwę: Keczup pikantny lub łagodny, według uznania. Na siódmą warstwę: Pokroić w kostkę jajka ugotowane na twardo. Na ósmą warstwę: Czerwona fasolę odsączyć na sicie i układać na jajkach. Na dziewiątą warstwę: Udekorować majonezem według uznania. Sałatka najładniej wygląda w przezroczystym naczyniu.

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.