ulinek77 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Sałatka warstwowa 4-6 świeże ogórki 1 1/2 torebki ugotowanego w osolonej wodzie ryżu 3 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 20-25 dag wędliny szczypior lub por 4-5 ugotowanych na twardo jajek puszka fasoli czerwonej majonez Na Pierwszą warstwę: Pokroić w kostkę i posolić ogórki i odstawić na chwilkę, potem odsączyć na sicie. Wyłożyć do naczynia. Na drugą warstwę: Równomiernie ułożyć schłodzony ryż. Na trzecią warstwę: Warstwę ryżu posmarować śmietana wymieszaną z majonezem. Na czwartą warstwę: Wyłożyć pokrojoną w kostkę wędlinę /to co ma się w domu/. Na piątą warstwę: Pokroić szczypior lub por według uznania. Na szóstą warstwę: Keczup pikantny lub łagodny, według uznania. Na siódmą warstwę: Pokroić w kostkę jajka ugotowane na twardo. Na ósmą warstwę: Czerwona fasolę odsączyć na sicie i układać na jajkach. Na dziewiątą warstwę: Udekorować majonezem według uznania. Sałatka najładniej wygląda w przezroczystym naczyniu. Cytuj
Bernimek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Bardzo fajny ten przepisik ... prościutki i zapowiadający sie smacznie ... właśnie drukuję i będę ją dziś robić ... Cytuj
Bernimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Wypróbowałam !!! Szalenie smakowicie prezentuje się ta sałatka a jej smak jest porównywalny z wyglądem. P*O*L*E*C*A*M Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.