ina12 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki, 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 litr mleka 3 budynie śmietankowe Masa kokosowa: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 20 dag wiórek kokosowych 1/2 kostki margaryny Ciasto zagnieść i rozłożyć na blaszkę. Budyń ugotować i ciepły rozłożyć na cieście Margarynę rozpuścić, przestudzić. Ubić pianę z dwóch białek, dodac cukier, 2 żółtka, kokos i dobrze wymieszać. Do tej masy dodać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Wyłożyć na masę budyniową. Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 150*C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.