ina12 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Tabliczka białej czekolady 1 łyżka mleka 1/2 kostki miękkiego masła 2 łyżki wiórków kokosowych 150 g śmietany kremówki Tabliczkę białej czekolady pokruszyć, włożyc do rondla, wlać mleko i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło, wiórki kokosowe i składniki te utrzeć. Smietanę kremówkę ubić i dodać do masy czekoladowej. Całość ubijać jeszcze chwilę. Masę truflową odstawić na kilka minut w chłodne miejsce , aby zgęstniała. Następnie z masy uformować nieduże kulki i odłożyć do zastygnięcia. Cytuj
monilek26 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Wow.....muszą mieć niesamowity smak :-) Niebawem je wypróbuje. Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 O takich trufli jeszcze nie jadłam, ale jutro zaraz je zrobie. Dam znać jak wyszło. :-) :-) Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Witam i melduje że trufle zostały zrobione i zjedzone są poprostu wyśmienite - niebo w gębie. Napewno będą często gościć na naszym stole. :-) :-) :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Witaj Halinko! Dawno się nie odzywałam, ale widzę, że ty jesteś niesamowicie aktywna na tym forum!! Przepis super, szczególnie dla młodszych gości ale nie tylko. Dużo jeszcze masz takich przepisów? Ton dziel się szybko. Lubię nowości! Przyznam, że zawsze szukam Twojego logo, bo Twoje przepisy to pewniaki. :-) Cytuj
Marcin Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Popieram w całej rozciągłości :-) Wraz z Dorotą wypróbowaliśmy bardzo wiele przepisów Pani Halinki (np. Kasztanki) - na pewno warto :-) Cieszmy się, że nasze forum ma takich użytkowników :) Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Moi kochani, ja wszystkim serdecznie dziękuje za dobre słowa skierowane do mnie. Pola ja mam jeszcze dużo przepisów ale wpierw muszę je wypróbować. Te które mam wypróbowane to śmiało bez żadnych obaw je podam. Moja aktywność wynika z tego, bo jak już kiedyś nadmieniałam mam tatę w bardzo podeszłym wieku i dlatego moją jedyną rozrywką w wolnych chwilach jest komputer z tą ulubioną stroną. Każdemu życie jest miłe i to jest właśnie moja misja żeby moim rodzicem się opiekować. Z całego mojego serca przesyłam wszystkim serdeczne pozdrowienia i proszę bardzo mnie nie przechwalać. ina12 Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Ależ ja Cię nie przechwalam!!! Stwierdzam tylko fakty. Właśnie jestem w podobnej sytuacji co Ty. Co prawda moja mama nie potrzebuje stałej opieki, ale ponieważ mieszka bardzo blisko ja gotuję, robię zakupy i załatwiam wszelkie formalności. W tym roku jednak to ja potrzebuję opieki. W ferie zimowe byłam na poważnej operacji, a dwa tygodnie temu, jak już poczułam się lepiej, zaczęłam skakać po półkach i spadłam, łamiąc szyjkę kości promieniowej w lewej ręce. Zatem obecnie moją jedyną rozrywką jest włóczenie się po stronach internetowych. Czasami dołączę jakiś przepis, czasami coś podejrzę. I tak miną mi wakacje, a potem pódę do pracy. I znowu nie będę miała czasu! :-) Ale i tak kocham życie!!! :) I to forum!!! :-) Cytuj
monilek26 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgadzam się ze wszystkimi. Zarówno te trufle jak i wiele innych przepisów Pani Haliny jest świetnych. Część z nich już wypróbowałam a do innych się przymierzam... Pozdrawiam serdecznie Cytuj
gosiek50 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 To nie jest chwalenie ,tylko stwierdzamy fakty ,że wszystkie Twojeprzepisy Ineczko są naprawde bardzo dobre ,już wiele ich wypróbowałam. :mrgreen: :shock: :oops: Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Kubasie Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 takich trufli jeszcze nie jadłam, zrobie je niebawem.Ja natomiast robie trufle orzechowe polecam sa smaczne.przepis umieściłam na forum. pozdrawiam. Cytuj
Gość Kiwi Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Jakie to musi być pycha ;-):grin::-D Koniecznie zrobie to dla kolegów z pracy z nadzieją , że jednego poderwę zgodnie z zasadą przez żołądek do serca" :P Cytuj
Gość iwona807 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Zalogowałam się z powodu trufli iny są pyszne właśnie zrobiłam :-) Cytuj
amelia1 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Ach już mi ślinka cieknie. Napewno wypróbuję je niedługo. Muszą być pyszne. Dziękuję Halinko za przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi