Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 kg zielonych pomidorów 20 dag cebuli 3 łyżki soli Zalewa: 1 litr wody 2-3 łyżki cukru ocet do smaku do każdego słoika po 2-3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu po małym kawałku liścia laurowego po szczypcie nasion kopru czerwona papryka Umyte zielone pomidory pokrajać w cieńkie plasterki, podobnie pokrajać cebulę, a paprykę w pierścienie. Warzywa posypać solą i pozostawić na kilka godzin przykryte. Następnie rozłożyć do słoików, odcedzając wodę. Dodać przyprawy i zalać goracą zalewą. Zamknięte słoiki wstawić do pasteryzacji na 15-18 minut. Można również do każdego słoika wlać na wierzch po łyżce świeżego oleju. ina12 Soli dodajemy 2-3 łyżek, w przepisie napisałam 3 łyżki za co przepraszam. ina12

  • 1 rok później...
Opublikowano

Robiłem też taką sałatkę z zielnych,krojonych pomidorów,jest bardzo dobra. W tym roku, mając na działce pomidorki koktajlowe zrobiłem z całych,zielonych :grin: Myśle ze będą równie smaczne :grin: post-5154-1188559640_thumb.jpg

Opublikowano

Mac pięknie wyglądają w słoiku i napewno będą tak samo smaczne jak krojone. Ja ją zawsze robiłam jak miałam na działce pomidory, oj kiedy to było. Robiłam jeszcze przecier on nie był gęsty, dla mnie to był gęstawy lekko raczej sok pomidorowy który się bardzo szybko robi. Pozdrawiam

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ina zrobilam z 2,5 porcji pychotka naprawde.Moja mama kiedys taka robila ale to chyba bylo z 25 lat temu i przepis gdzies wcielo :grin: ale teraz znalazlam go na nowo :grin:

Opublikowano

Danusiu cieszę się że podałam przepis ten sam który miała mama. Zgadza się on jest stary i jak pierwszy raz je robiłam to nie miałam przekonania czy będzie ta sałatka smaczna, a nam wszystkim bardzo smakowała i robiłam ją co roku.

  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ochotę zrobić tą sałatkę.Zastanawiam się tylko ile tego octu ma być do smaku.Boję się,że jak dam go za mało to sałatka się zepsuje.Podpowiedzcie ile w przybliżeniu :arrow: (Chciałabym, żeby sałatka była łagodna.)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.