Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kochani, uplynelo sporo czasu jak ostatnio robilam to ciasto, dzisiaj chcialam zrobic dla siebie i jeszcze kogos a masa z jajek po wlaniu do mleka mi sie zwazyla!! Wszystko robilam zgodnie z instrukcja, tak jak ostatnio, mleko i jajka byly swieze. Czy ktos wie jak mozna uratowac przed wylaniem do zlewu tego budyniu??????? Strace zupelnie ochote na pieczenie, a to ciasto mi bardzo smakowalo, (oczywiscie to ktore mi wyszlo ostatnio)! Wszystkim z gory dziekuje za rady, pa majka.

  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Aniela , nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam bo napisałaś że jajka były świeże , a to mają być same żółtka :roll: utarte z cukrem nie zaś całe jajka.Pozdrawiam.

Opublikowano

Basiu, ucieralam same zoltka z cukrem i bardzo ladnie rosly, wszyskto bylo zgodnie z ostatnim przepisem ktory wyszedl mi fantastyczny. Pochwalilam sie nim i obiecalam ze zrobie go dla kogos, a tu klapa bo mam zaraz 10 rano a ciasto obiecalam zrobic na 6 wieczor. Wlasnie wstalam i zobaczylam wiadomosc od Ciebie. Moje pytanie jest, czy mozna ten zwazony "budyn" jakos naprawic ale nie chcialabym dodoc do tego maslo a potem wszystko wyrzucic!? Ta strata i tak jest dosc duza,

Opublikowano

Aniela, przyznam że nie wiem dlaczego Ci się zważył budyń, i nie potrafię Ci nic konkretnego podpowiedzieć.Może Ina albo ktoś ma jakiś pomysł na uratowanie Twojego budyniu - pomóżcie !!!

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję Katarzynie i Apsik za miłe słowa i cieszę się że ciacho się udało.Pomysł z maczaniem biszkoptów w galaretce jest dosyć ciekawy , a ponieważ lodowca mam w planach na sylwestra - skorzystam z pomysłu Apsik.Pozdrawiam :-D :-D :-D

  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mialam nic nie piec i slowa dotrzymalam,bo tego ciasta sie nie piecze!!! ;) :razz: Niestety nie mialam owoców w zapasie (wisnie jeszcze w spirytusie :) ) polozylam wiec na jasnym kremie kolejna warstwe biszkoptów. Pyszne :razz: Nastepnym razem zrobie to ciasto na upieczonym biszkopcie.

post-4529-1185716128_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.