siula Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 BISZKOPT: 6 jajek 18 dag cukru cukier waniliowy 15 dag mąki tortowej 3 dag mąki ziemnizanej MASA: kubeczek jogurtu czekoladowego(może być również kawowy) łyżka kakao 6 łyżeczek żelatyny 3 nektarynki 25 dag serka waniliowego lub naturalnego 0,5 l śmietany kremówki 2 śmietan fixy 5 dag gorzkiej czekolady WYKONANIE: Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe.Przelać do formy o wymiarach36x25cm i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.Na masę utrzeć ze sobą ser,jogurt i kakao.Żelatynę rozpuścić w filiżance gorącej wody i małymi porcjami dodawać do masy jogurtowo-serowej.Dwie nektarynki drobno pokroić i wymieszać z masą.Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan fixami i również wymieszać z masą.Następnie wylewamy ją na biszkopt.Nktarynkę kroimy w cienkie plasterki i układamy na cieście.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto w esy floresy.SMACZNEGO!!! Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaciekawił mnie ten przepis, mam pytanie czy chodzi o kubeczek jogurtu kremowego " Bakoma " o pojemności 150 g. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
siula Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Ja właśnie używam tego z bakomy lub z dr. Oetkera o smaku mrożonej kawy o pojemności 150 g. Niestety jogurt czekoladowy jest trudno dostępny. Pozdrawiam :-) Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Witaj, bardzo ciekawy przepis. Jak tylko dostanę ten jogurt, natychmiast wypróbuję i dam znać. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.