Gość misia1969 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Szukam przepisu na wykonanie masy marcepanowej do przełożenia ciasta (biszkoptu). Jadłam kiedyś taki biszkopt z masą marcepanową i alkoholem. Był pyszny. Próbowałam gotować zmielone migdały z masłem i alkoholem , ale masa nie była zwarta i nie trzymała się razem. Czy ktoś może mi pomóc? Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Może coś takiego - zobacz tutaj Cytuj
Gość Iwcia Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 bo do wykoniania masy marcepanowej potrzebny jest taki tluszcz jak seres ale nie wiem czy jeszcze można go gdzieś dostać wtedy masa trzyma sie bardzo dobrze moja babcia zawsze robila marcepanowe rozyczki na rozne okazje na wesela itp rozyczki na torty jeszcze byly barwione na rozne kolory Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.