ina12 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 2 mleczne czekolady ( każda po 10 dag) 5 dag białej czekolady, 12 dag płatków migdałowych 4 łyżki whisky 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany kremówki 6 łyżek cukru pudru W kąpieli wodnej rozpuścić mleczną czekoladę, śmietanę i whisky. Osobno utrzeć lukier z 5 łyżek cukru pudru i 1 łyżki wody. Do ciepłej masy czkoladowej dodać masło, lukier i płatki. Włożyć do lodówki i zchłodzić. Tacę spryskać wodą i posypać cukrem pudrem. Z masy lepimy kulki które obtaczamy na tacy w cukrze pudrze, a następnie obtaczamy w startej na tarce białej czekoladzie. Smacznego. ina12 Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Bardzo ciekawy przepis, muszę kupić whisky. Sama za tym trunkiem nie przepadam, ale w tej postaci może i będzie dobre!! :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.