ina12 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 15 dag musli czekoladowego, lub zwykłe z tartą czekoladą 4 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 dag wiśni bez pestek 1 szklanka soku z czereśni 1 opakowanie żelfixu- na 50 dag owoców 3 łyżki rumu 3 szklanki śmietany kremówki Białka ubić z 4 łyżkami cukru. Żółtka, 7 łyżek cukru i 4 łyżki ciepłej wody ubić na pulchną masę. Obydwie mąki, proszek do pieczenia, 1/3 musli oraz pianę z białek dodać do żółtek i wymieszać. Średnią formę wysmarować tłuszczem, przełożyć do niej ciasto i piec ok. 30 min. w temp. 175*C. Wiśnie umyć i osuszyć. 16 sztuk odłożyć do dekoracji. Pozostałe wiśnie zalać z sokiem z czereśni. Dodać 7 łyżek cukru, żelfix i rum. Dokładnie wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki. Śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru. 1/3 śmietany odłożyć, a do reszty dodać pozostałą połowę musli. Schłodzony biszkopt przekroić na 3 części, przekładać masą z lodówki i bitą śmietaną z musli. Wierzch i boki ciasta udekorować odłożoną śmietaną i wiśniami. ina12 Cytuj
halinka:0 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 hej mam takie pytanko o jakie musli chodzi z jakiej firmy kupujesz i gdzie kupujesz?? pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 W przepisie podałam dokładnie, chodzi o musli czekoladowe, jezeli nie ma czekoladowego musli to kupuje sie zwykłe i dodaje się tartą czekoladę. Ja kupuję musli czekoladowe w " TESCO" firmy " EMCO" a ogólnie to nie mam sprecyzowanej firmy. Również pozdrawiam. ina12 Cytuj
halinka:0 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Dziekuje za odpowiedz Milego dnia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.