Gość dorotka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Czym można zamrozić cukinie? Jeżeli tak to jak się do tego zabrać? Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Osobiście jeszcze nie mroziłam cukini, ale słyszałam, że można ją mrozić :) Niektóre warzywa przed mrożeniem powinno się blanszować (tzn. włożyć na 2 minuty do wrzącej wody, a następnie ostudzić). Ale z tego co wiem cukinia – jest z tego zwolniona :-) Należy ją tylko obrać ze skórki, oczyścić z pestek, dokładnie umyć i osuszyć, a następnie dowolnie pokroić, włożyć np. do woreczka i do zamrażarki :-) Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Witam Ja zamrażam cukinię w taki sam sposób jak Dorota i zawsze jest dobra po dodaniu do jakiejś potrawy. Pozdrawiam :) :) :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi