Gość edyta5 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Tulipan 9 białek 1 1/2 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 1 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju Ciasto przygotować jak na biszkopt, podzielić na 4 części: I + 1 łyżka kakao II + żółtka i 2 łyżki mąki III + 3 łyżki suchego maku IV + kisiel wiśniowy Kłaść ciasto na środek blachy po 4 łyżki każdego koloru na zmianę. Piec 30 min. Ciasto przekroić na pół i przełożyć masą. Cienką warstwą masy posmarować wierzch ciasta, posypać startą czekoladą. Masa: 1/2 litra śmietany kremowej, ubić + 2 tężejące galaretki agrestowe rozpuszczone w 2 szklankach wody. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Przepis na to ciasto już jest na forum. Cytuj
Marcin Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Tak. Nawet czterokrotnie (nie licząc tego): https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=tulipan (ten jest ze zdjęciem - autorstwa iny12) https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=tulipan https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=tulipan https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=tulipan Za każdym razem są jakieś drobne różnice - są wersje z kremem i bez(specjalnie sprawdzałem) :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.