ina12 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 1/2 kg białej parzonej kiełbasy 1 strąk zielonej papryki 30 dag pieczarek 3 cebule 3 zabki czosnku, 1 szklanka bulionu z kostki 3 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 3/4 szklanki kiełków sojowych 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, dodać umyte, pokrojone pieczarki i oczyszczoną pokrojoną w paski paprykę, chwilę poddusić. Kiełbasę białą obrać ze skórki, pokroić i włożyć do warzyw. Do potrawy wlać bulion, sos sojowy i ewentualnie jeżeli to konieczne przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając i podlewając w razie potrzeby wodą. Po tym czasie dodać zmiażdżony czosnek i kiełki sojowe i dusić jeszcze przez 3-4 minuty. Posypać szczypiorkiem. Potrawę tą podawać z piwem i białym pieczywem. ina12 Cytuj
gosiek50 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Dzięki Ino za dobry pomysł na białą kiełbaske , w najbliższym czasie musze koniecznie ją wypróbować . :mrgreen: :shock: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.