ina12 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 8 cieńkich parówek w osłonkach 4 plastry żółtego sera 8 plastrów wędzonego boczku ostra papryka w proszku Parówki obrać z osłonek. Każdą naciąć wzdłuż na głębokość około 1 cm. Plastry sera pokroić w paski i włożyć w nacięcia parówek, opruszyć papryką. Każdą parówkę ciasno owinąć plasterkiem boczku i spiąć wykałaczkami. Parówki opiekać w piekarniku rozgrzanym do 170*C, aż będą chrupiące. Zawijańce podawać gorące z pieczywem i ketchupem. ina12 Cytuj
monilek26 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Witam. Ja robię parówki troszeczkę inaczej - rozcinam je w pół, przesmażam rozłożone najpierw od strony rozciętej i jak już je przewrócę to na tą przesmażoną część nakładam plasterek sera i patelnie przykrywam pokrywką ponieważ strasznie strzela :-) Podaję z ketchupem. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Monilek dziękuję za podanie innego wykonania tej potrawy. Ja w ten sposób też bedę przyrządzać i podawać, a będzie to coś innego. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
monilek26 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Proszę bardzo :-) Mam nadzieję, że paróweczki będą smakowały - moja rodzinka się nimi zajada. Pozdrawiam Cytuj
olka Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 paroweczki palce lizac sa bardzo smaczne pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi