Gość fortuna7 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 20-25 dkg żółtego sera Gouda 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka musztardy majonez sól, pieprz Przygotowanie: Do odcedzonej kukurydzy dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa, starty ser żółty (na grubej stronie tarki tzw. wióry), posiekany (lub wyciśnięty) czosnek, musztardę. Wszystko mieszamy z majonezem (ok. 150 ml - ja dodaje średni słoik majonezu Napoleońskiego); doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy na ok. 0,5 godz. aby składniki się "przegryzły". Jeżeli sałatka jest zbyt gęsta można dodać trochę kefiru. Smacznego!!! Cytuj
AniaOli Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Salatka ma bardzo odwazne polaczenie i niestety nie kazdemu moze smakowac, ale ja ja bardzo lubie. Fajny przepis Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Sałatka szybka w przygotowaniu i pyszna - polecam i dziękuję za przepis :arrow: Cytuj
ala291 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 a gdybym dodała woreczek ryżu? nie popsułoby to smaku całej sałatki? :arrow: Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Alu, myślę że śmiało możesz dodać woreczek ryżu - sałatka będzie równie smaczna i będzie jej więcej :arrow: Cytuj
ala291 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 też tak uważam Dorotko :arrow: dziękuję za odpowiedź :arrow: Cytuj
ala291 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Zrobiłam dzisiaj sałatkę, dodałam woreczek ryżu i uważam,że jest rewelacyjna! :arrow: Autorce przepisu,dzięki za tak wspaniałą sałatkę :arrow: bez obaw mozna łączyć ananas i czosnek,sałatka suuuuuuuper!! Pozdrawiam :arrow: Cytuj
Gość aniolekk20 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Witam! Sałatka zrobiona:) wyszła przepyszna. Dodałam do niej ryż (by było więcej) i miałam świeżego ananasa, następnym razem zrobię z puszki pewnie i tak będzie pyszna. Jest to sałatka godna polecenia!!! Najlepiej smakuje jak noc poleży w lodówce:) życzę wszystkim smacznego Cytuj
ala291 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 aniolekk20 śmiało możesz dać ananasa z puszki,ja właśnie tak zrobiłam,dla mnie super sałatka :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi