ina12 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 1 bakłażan 1 mała cebula 1 duży pomidor 10 dag pieczarek 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 3 łyżki sosu sojowo- grzybowego szczypta ostrej papryki, pieprz, sól, natka pietruszki, według gustu można uzyc inne zioła. Bakłażana myjemy i kroimy w kostkę, pieczarki oczyszczone pokroić w cieńkie plasterki lub w kostkę, tak samo postąpić z cebulą. Pomidora sparzamy , obieramy ze skórki i kroimy w ósemki. Na 2 łyżkach oliwy szklimy cebulę, a następnie dodajemy pieczarki. Gdy odparuje z nich sok, wrzucamy bakłażany i dusimy około 10 minut, po czym dodajemy pomidory i czosnek. Mieszając dusimy wszystko na średnim ogniu jeszcze przez około 15 minut po czym doprawiamy do smaku. Tak przyrządzone bakłażany są dobre na gorąco i na zimno. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.