DeLarge Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 ostatnio w trakcie urlopu miałem okazję spróbować smażonych parówek w pikantnym cieście a'la naleśnikowe (było tylko bardziej gęste). paróweczki te jak mniemam były smażone w głębokim tłuszczu a podane były z wbitą wzdłuż wykałaczką. spotkaliście się może z takim przepisem? Cytuj
MONIKA.P Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 ja parówki robie tak:smażę nalesniki takie z przyprawami,na kazdy usmażony nalesnik kłade tarty zólty ser na to polowa parówki i zwijam tak jak nalesniki obtaczam w jajku i bułce i smaze.pyszne sa podwane z keczupem Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Ja parówki piekę w cieście drożdżowym podałam przepis na przekąskach Ciasto drożdżowe z lodówki. Polecam smakują wyśmienicie. ;) Nawet ostatnio widziałam w sklepie ale kosztowały prawie 20 zł za kilogram ;) Cytuj
winiusia Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Ja czasem robię parówki w cieście, właśnie naleśnikowym tylko jest gęstsze, ale ciasta nie przyprawiałam na ostro ale kiedyś spróbuję ;) Nie zapomnę, jak moja ciotka zrobła kiedyś świetne parówki w cieście francuskim, był tam jeszcze ogórek konserwowy i pomidor i nie pamiętam czy coś jeszcze. Nie zapomnę tego smaku.Może ktoś zna ten przepis??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi