ina12 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Masa kokosowa: 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 5-10 dag wiórków kokosowych sok z cytryny Masa czekoladowa: 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 3 paczki herbatników cukier waniliowy Utrzeć masło z margaryną, wsypując po trochu cukier puder. Do puszystej masy dodać sok z cytryny i wiórki kokosowe. Wymieszać i wstawić do lodówki. Zemleć ciastka, dodać cukier wymieszany z kakao i cukrem waniliowym. Wlać trochę wody( ciasto musi być dosyć gęste) wszystko wymieszać. Nastepnie na pergaminie uformować z ciasta kwadrat lub prostokat i rozsmarować na nim masę kokosową. Zwinąć w rulon i włożyc do lodówki. Gdy stwardnieje, pokroić i w ten sposób mamy roladki kokosowo czekoladowe. ina12 Cytuj
rainbow Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 czy mogę prosić o dokładne sprecyzowanie ilości tych herbatników, bo paczki są o różnej zawartości wagowej. :mrgreen: Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jedna paczka herbatników 100 g. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
rainbow Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 dziękuje bardzo za szybką odpowiedź, od razu biegnę do sklepu po składniki. Mniam to będzie pyszne już czuję. :shock: :mrgreen: pozdrawiam gorąco Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.