karolina_2508 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Niedługo będę wyprawiać przyjęcie, prawie całe menu gotowe, brakuje dania głównego. Mam przystawki (roladki szynkowe i jajka nadziewane po tatarsku), mam sałatki (z tuńczykiem, z wędzonym kurczakiem i jarzynowa), ale chciałabym podać coś na ciepło, jako danie główne. Nie chcę żeby było ono typowo "obiadowe". Sama myślę o skrzydełkach, ale nie wiem czy takie "dłubanie się w kurczaku" na przyjęciu będzie fajne. Jesli ktoś ma jakieś pomysły na proste danie, z którym nie musiałabym spędzić całego wieczoru w kuchni to proszę o radę. Z góry bardzo dziękuję Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 nie wiem - może gołąbki inaczej :mrgreen: Cytuj
DeLarge Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 szkrzydełka zaliczam do "finger food" więc odradzam jako danie na przyjęcie, nawet dla rodziny... może taka karkówka z serem Cytuj
Nikita79 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Hejka A moze krokiety ?(nalesniki nadziewane i zapiekane w zasmażce) Pasuja do rożnych sałatek i przystawek a ponadto sa na cieplo. Mozna je przygotowac dzien wczesniej,wiec bedziesz miala juz ta prace z glowy w dniu przyjecia. Jesli bedziesz chciała to podam ci cały przepis (musze go wycyganic od babci :mrgreen: ) Powiem tylko tyle ze mam ogromna rodzine i jak mamy zjazd to wszyscy czekaja na punkt kulminacyjny -babcine krokiety ! :oops: Pozdrawiam i polecam :shock: Cytuj
karolina_2508 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 hmmm... krokietów nie robiłam nigdy, ale mogę w końcu spróbować :mrgreen: jeśli mogłabyś mi podać przepis i napisać w skrócie jak to zrobić to byłabym bardzo wdzięczna :shock: czekam :oops: Cytuj
Nikita79 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Hejka przed chwileczka dodalam ten przepis na naszym forum podaje do niego linka https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=2754 Mozesz je zrobic dzien wczesnie i przechowac w lodowce a przed przyjeciem mozesz wstawic je do mikrofalowki lub wrzyucic na blache i wsunac na 30 minut do nagrzanego piekarnika.Mozna je rowniez zamrozic - w razie gdyby cos zostalo. Mam nadzieje ze bedzie wam smakowac. Prosze napisz jak wyszly. Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
karolina_2508 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Hehe, jednak zamiast dania głównego zrobiłam sałatkę śledziową :mrgreen: jakoś tak wyszło :P reszta wyszła super, wszystkim smakowało :shock: a najszybciej ze stołu zniknęła sałatka z tuńczyka, pycha :oops: ale te krokiety zrobiłam wczoraj na obiad :oops: nietrudne, a takie pyszne :oops: dziękuję wszystkim Cytuj
Nikita79 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Witam Bardzo mnie cieszy ze krokiety smakowaly , babcia napewno sie ucieszy jak jej powiem :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi