Nikita79 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Hejka Jeżyk nadaje sie super na imprezy. Podaje 2 sposoby A wiec tak : 1) Bardzo duze jablko zolty ser szynka ananas chleb wykalaczki 2) arbuz winogrona zielone (nie kroimy) ananas zolty ser wykalaczki W obu przypadkach wszystko kroimy w kostke okolo 1,5cm na 1,5cm Nie kroimy jedynie jablka oraz arbuza -jablko myjemy i kroimy na pol - to ono daje nam korpus na jeza. Arbuza rowniez myjemy i przekrajamy na pol - wyciagamy miasz tak aby nie zniszczyc skorki - musi pozostac nam miseczka ze skorki i to wlasnie jest nasz korpus na jeza. Miasz rowniez kroimy w kostke. Wszystko w dowolnej kolejnosci nakuwamy na wykalaczki - wazne jest jedynie to aby ser byl na samym dole poniewaz on spelnia role koreczka i dzieki niemu nie zsuna nam sie smakolyki z wykalaczki.Mini szaszlyki nabijamy na jablko lub na arbuz w taki sposob zeby wygladaly jak kolce jeza. Takiego kolorowego "jezyka" mozna spokojnie zaprezetowac gosciom. Jest to ciekawe urazmaicenie . Polecam i pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.