Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hm nie ma nikt pomysłu dziś lepiej pachnie ale jest mało tłusta i nie dowędzona jak jest mało tłuszczu w kiełbasie to uwądzi się jak jeszcze raz spróbuje czy nie warto nawet próbować

Opublikowano

Witam :oops:

Moja mama kiedyś wędziła szynki i boczek, z tego co pamiętam to wędziła to znacznie dłużej niż 4 godziny, dokładnie chyba 12 godzin.

Do wędzenia nie brała takiego zwykłego drzewa lecz owocowe.

Do wędzenia jest potrzebny również specjalny mechanizm (trudno jest mi go tutaj opisać, ale podaję link do strony, w której jest przedstawiony schemat wędzarni https://www.marbo.agnet.pl/wedzar.html )

Teraz pewnie jest już za późno, żeby doradzić coś odnośnie tej nie dowędzonej kiełbaski (bo już pewnie jest zjedzona :mrgreen: ), ale dałabym ją z powrotem do wędzarni i jeszcze kilka godzin wędziła :shock:

Pozdrawiam

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :) Tak całkiem to się na wędzeniu nie znam,ale bardzo dobrze wędzi kiełbasę i inne mięsko mój tata.Najprawdopodobniej włożyłeś tę surową kiełbasę do słabo nagrzanej wędzarni i dlatego wędziłeś tak długo i nic z tego nie wyszło.Jak jest dobrze nagrzana i podtrzymywana temperatura to wystarczą 2 godzinki i kiełbaskę można zajadać.W zeszłym tygodniu tata wędził i wyszła smaczniutka. Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.