ina12 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 30 dag mielonej wieprzowiny z wołowiną cebula 1 1/2 czerstwej kajzerki 1 jajko 1/2 szklanki tartej bułki 2 ząbki czosnku, sól, pieprz Bułki namoczyć, cebulę posiekać i usmażyć na jasnozłoty kolor. Czosnek rozetrzeć z solą , dodać do mięsa i dobrze wymieszać. Dołożyć cebulę, dobrze odciśniętą bułkę i jajko. Z wyrobionej masy uformować grube wałeczki długości około 10 cm. Obtoczyć je w tartej bułce i usmazyć na rozgrzanym tłuszczu. Po zrumienieniu kiełbaski wstawić na chwilę do ciepłego piekarnika. Podawać z ziemniakami i surówką. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.