Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gorąco polecam :mrgreen: rewelka :oops:

SKŁADNIKI

* dwie podwójne piersi z kurczaka

* wegeta

* olej

* jajko

* bułka tarta

Każda pierś podzielic na trzy części, rozbić tłuczkiem, posypać wegetą.

Panierować w jajku i bułce, piec na oleju jak tradycyjne kotlety.

ZALEWA

* dwie szklanki wody

* 3 ziarenka ziela angielskiego

* 2 listki laurowe

* 1/3 szklanki octu

* 4 łyczeczki cukru

* troche soli

Składniki zalewy zagotować.

PRZECIER

* 3 cebule

* 1 marchew

* mały przecier pomidorowy "Pudliszki"

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

Dodać marchew startą na drobnej tarce jarzynowej.

Chwile przesmarzyć i dodać przecier.

PODSUMOWANIE

Gorącą zalewę połączyć z przecierem. NIE gotować.

Kotlety ułożyć w naczyniu, zalać zalewą.

Ułożyć następną warstwę kotletów, zalać zalewą.

Gdy ostygnie wstawić do lodówki na całą noc.

SMACZNEGO :shock:

  • Like 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ale ciekawe danie pierwszy raz taki przepis widze.Mam jednak pytanie czy na następny dzien mam to podawać zimne czy jeszcze raz wkładamy do piekarnika.fajny przepis podoba mi sie . :) :) :)

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po prostu rewelacja!!!!!!Kto jeszcze nie próbował to do dzieła.Jolciu gratulacje za tak pyszny przepis.Myślę że u mnie na stole ta potrawa będzie gościła bardzo często-mąż był zachwycony.

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie mam gości w niedzielę, po tylu pozytywnych i zachęcających komentarzach już wiem, co podać na stół. Dziękuję Jolciu za ten ciekawy przepis. Już go drukuję. Pozdrawiam Cię cieplutko. Renata :razz:

Opublikowano

Renatko ponieważ ja robiłam już tego kurczaka kilka razy to dam Ci małą radę-najlepszy jest na drugi dzień.Jak zrobiłam go na Święta to oczywiście jak większość jedzenia zostało na póżniej i po prostu był rewelacyjny.Zachęcam jeszcze raz do zrobienia.Jolu oczywiście przepis poszedł dalej.

Opublikowano

Tak właśnie myślałam, by go zrobić w sobotę. Potrzebny jest czas, by potrawa nabrała odpowiedniego smaku. Dzięki za radę, Gabi. Pozdrawiam. Renata ;-)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.