Jolcia Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Gorąco polecam :mrgreen: rewelka :oops: SKŁADNIKI * dwie podwójne piersi z kurczaka * wegeta * olej * jajko * bułka tarta Każda pierś podzielic na trzy części, rozbić tłuczkiem, posypać wegetą. Panierować w jajku i bułce, piec na oleju jak tradycyjne kotlety. ZALEWA * dwie szklanki wody * 3 ziarenka ziela angielskiego * 2 listki laurowe * 1/3 szklanki octu * 4 łyczeczki cukru * troche soli Składniki zalewy zagotować. PRZECIER * 3 cebule * 1 marchew * mały przecier pomidorowy "Pudliszki" Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać marchew startą na drobnej tarce jarzynowej. Chwile przesmarzyć i dodać przecier. PODSUMOWANIE Gorącą zalewę połączyć z przecierem. NIE gotować. Kotlety ułożyć w naczyniu, zalać zalewą. Ułożyć następną warstwę kotletów, zalać zalewą. Gdy ostygnie wstawić do lodówki na całą noc. SMACZNEGO :shock: 1 Cytuj
Kubasie Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Ale ciekawe danie pierwszy raz taki przepis widze.Mam jednak pytanie czy na następny dzien mam to podawać zimne czy jeszcze raz wkładamy do piekarnika.fajny przepis podoba mi sie . :) :) :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 15 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 nastepnego dnia jemy na zimno:) zycze smacznego:] Cytuj
Pauliśka Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 zgadzam sie z Kubasie przepis bardzo ciekawy:):-) a do tego przepyszny:) wszystko zniklo w jeden dzien :D na imprezach wszyscy sa zachwyceni:) polecam goraco:) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam! Bardzo mnie zaciekawił Twój pomysł z tym sosem :roll: muszę go kiedyś zastosowac w kotlecikach z piersi kurczaka z serem , była by odmiana Dzięki pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Myślę że zalewa nadaje się do eksperymentowania. Ja robiłam już rybkę ale kiedyś jeszcze coś spróbuję. Pozdrawiam. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Po prostu rewelacja!!!!!!Kto jeszcze nie próbował to do dzieła.Jolciu gratulacje za tak pyszny przepis.Myślę że u mnie na stole ta potrawa będzie gościła bardzo często-mąż był zachwycony. Cytuj
Jolcia Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Cieszę się Gabi że ci smakuje.Ostatnio kolejne osoby z mojej rodziny próbowały kurczaczka i też były zachwycone. Pozdrawiam. :P Cytuj
monilek26 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Kurczaka zrobiłam i .....ledwo załapałam się na kawałek!! Faktycznie jest rewelacyjny. Na weekend robię znowu:) Cytuj
Jolcia Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 :razz: ;) poprostu PYSZNE!! Cytuj
renigliwice Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Właśnie mam gości w niedzielę, po tylu pozytywnych i zachęcających komentarzach już wiem, co podać na stół. Dziękuję Jolciu za ten ciekawy przepis. Już go drukuję. Pozdrawiam Cię cieplutko. Renata :razz: Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Renatko ponieważ ja robiłam już tego kurczaka kilka razy to dam Ci małą radę-najlepszy jest na drugi dzień.Jak zrobiłam go na Święta to oczywiście jak większość jedzenia zostało na póżniej i po prostu był rewelacyjny.Zachęcam jeszcze raz do zrobienia.Jolu oczywiście przepis poszedł dalej. Cytuj
renigliwice Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Tak właśnie myślałam, by go zrobić w sobotę. Potrzebny jest czas, by potrawa nabrała odpowiedniego smaku. Dzięki za radę, Gabi. Pozdrawiam. Renata ;-) Cytuj
Jolcia Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Bardzo miło czyta się wasze opinie.Dziękuję U mnie też zawsze znika szybciutko.Pozdrawiam. ;-) . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.