Dorota Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Pierogi z sezonowymi owocami, polane śmietanką i posypane cukrem lub polane roztopionym masłem z bułką tartą... a na pierwszym miejscu są oczywiście pierogi ruskie :) Cytuj
Emillia Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 hmmm ... sporo tego :-) ale z tych ulubionych: frytki z sosem czosnkowym zapiekane z żółtym serem... pierogi ruski... placki ziemniaczane... pyszna jajecznica mojego męża ;-) boczek z grilla :-) Cytuj
Yerbamarket Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Oj placków ziemniaczanych to ja nie lubię. Z zup bardzo lubię ogórkową. Na drugie danie przykładowo kurczak z pysznym sosem grzybowym i jestem w 7dmym niebie. Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Wszystko co zawiera grzybki :mrgreen: tylko w tym roku coś ich nie widać, w lasach susza... :neutral: Cytuj
parasolka Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Ja jestem miłośniczką pierogów i makaronów z sosami ale tak naprawdę to nie mogę żyć bez słodyczy :) uwielbiam ciasta, najlepiej takie z jakimś pysznym kremem jak np kopiec kreta, przepadam tez za sernikami i szarlotką , chyba coś dziś upiekę bo sobie smaka narobiłam :D Cytuj
Dobosz65 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 fasolka po bretońsku, kurczak w sosie słodko-kwaśnym Cytuj
Gagaskladtowarowroznych Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 kuchnia tex-mex-buritto i chili con carne tajska-ryba w marynacie limonkowo-imbirowej turecka-yufka ,ser peynir,sałatka kisir hinduska -ryż biryani i kurczak tikka masala Ogólnie lubię ostro i "przyprawowo" Cytuj
Walczykk Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 ogólnie uwielbiam pizze, kiełbasy z grilla, zapiekanki, hamburgery, udka kurczaka, pierś z kurczaka w panierce ;) Cytuj
Wolniczanka Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Przepadam za rybą po grecku, pizzą i racuchami. Te racuchy są bardzo smaczne, natomiast ich przygotowania - utarcie i usmażenie, to prawdziwa mordęga. Zauważyłam też, że większość moich znajomych nazywa je plackami ziemniaczanymi, ale u mnie w domu od zawszy używaliśmy nazwy racuchy 🙂 Edytowane 21 Czerwca 2012 przez Wolniczanka Cytuj
Megisu Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 kurczak curry w mleczku kokosowym ;) mniam , nalesniki ze szpinakiem feta etc. sushi ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Ja uwielbiam naleśniki ze szpinakiem - pycha! 🙂 Cytuj
Gość Macca Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 pochodzę ze śląska i po prostu UWIELBIAM zestaw : kluski śląskie, rolada i modra kapusta ;D Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Też uwielbiam taki zestaw :biggrin: mniam! Cytuj
figiel Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ja ostatnio polubiłam żurek .Wcześniej nie umiałam przygotować zakwasu . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi