Dorota Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Mniam! też lubię :mrgreen: Ja w tym roku pierwszy raz przygotowałam sobie zakwas na Wielkanoc, i nawet mi się udał :mrgreen: a moja mama od wielu już lat robi zakwas i mogę powiedzieć, że wyrosłam na żurku, bo jedliśmy go często, bo wszyscy go lubiliśmy i lubimy nadal. Bardzo mi smakuje taki odgrzewany żurek z ziemniaczkami, które się tam potem rozmieszają, zatopią w tym żurku - dla mnie pycha :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Od dzisiaj polubiłam jajecznicę z pokrzywami - mmm pychotka! :grin: Cytuj
figiel Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 :biggrin: OOO, ciekawe połączenie !! a jaki smak ? może jak ze szczypiorkiem ?Czy sie smazy razem z jajami , czy posypuje jajecznicę ? Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Fajny smak, no porównywalny do szczypiorku :) Robiłam tak, najpierw podsmażyłam cebulkę, potem dodałam pokrojone w (jednorazowych rękawiczkach, bo nie jestem taka odważna :mrgreen:) pokrzywy, i za minutkę dodałam roztrzepane z solą i pieprzem jajka i już :) A zaczęło się od przesadzania z doniczek do ogródka ziół, zachodzę, patrzę a tam... takie dorodne pokrzywy :mrgreen: Cytuj
Spoon Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Ja wychowałam się na Podlasiu i mą miłością jest Babka ziemniaczana i kiszka. Cytuj
trellson86 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja uwielbiam jeść lazanie , pizze , spaghetti :cool: Cytuj
marysi_co Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 Mnie od jakiegoś czasu bierze na szparagi i mogłabym je jeść codziennie - niestety ich cena jest dość wysoka i nie mogę sobie na nie pozwolić tak często jakbym chciała. Cytuj
bunia_ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ja bardzo lubię chrupać surowy kalafior z dipem. Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ooo!! :) Tak jeszcze go nie jadłam, muszę spróbować ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Ostatnio mogłabym codziennie jeść pizzę, tak mi zasmakowała ;) MNIAM! :) Cytuj
zyraffa Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 odkąd się okazało, że nie mogę jeść sera nie marzę o niczym innym jak o lasagne Cytuj
ankaszym Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Uwielbiam pierogi i naleśniki :) Cytuj
yetti88 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2017 Każdy lubi pizze. To znaczy, przynajmniej nie znam nikogo, kto by nie lubił Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi