ali Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Hmmm, jeśli mam być szczera to za gotowaniem jako takim nie przepadam, ale robię to bo muszę i podobno nieźle. Uwielbiam natomiast robić przetwory, to moja pasja, lubię także piec. Te dwie rzeczy robię z prawdziwą przyjemnością a nie z konieczności jak w przypadku gotowania. Ale kiedy gotuję to też nie lubię aby ktoś mi się plątał po kuchni, ani jako pomocnik, a ni jako podjadacz. Cytuj
Marra Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Tak samo jak Ali "robię bo muszę", ale miło jest ugotować coś co smakuje całej rodzince. Jak robię spagetti lub pierogi to mąż potrafi nawet wrócić wcześniej z pracy. Z podjadania się cieszę, bo znaczy to że to co robię smakuje lub ładnie pachnie i nie mogą się doczekać kiedy skończę. Ostatnio lubię piec ciasta i tak jak De Large czarować w szybkowarze mięska i gulasze. Nie lubię robić pączków. Z dań obiadowych to lubię przygotowywać filety z kurczaka na różne sposoby bo to ulubione mięsko całej rodzinki. Pozdrawiam smacznie :razz: Marzanna Cytuj
viola32 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Nawiazujac do tematu...chcialam mojemu mezowi i dzieciom zrobic niespodzianke 1.11 wszystkie sklepy pozamykane a tutaj na sniadanie cieple buleczki! A on tak jak rzadko ostatnimi czasy zaglada do kuchni tak w ten czwartek z samego rana laduje mi sie prosto do kuchni (pewnie te zapachy go sciagnely) przepedzilam go a on ciasto robisz z samego rana ?(Zawsze pieke wieczorami,bo jestem nocny marek)Ale buleczki byly super... Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Witaj DeLarge! Czy też mogłabym liczyć na te potrawy z szybkowara? Pozdrawiam Cię :arrow: Cytuj
parasolka Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 z dań które robię z przyjemnością to frytki, wycinamy różne kształty gwiazdki, księżyce, kwiatki, a potem po usmażeniu wybieramy które czyje :) Cytuj
ajaj Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Ja bardzo lubie gotowac jakies nowosci (np. sciagniete z tego forum) A najbardziej to lubie patrzec jak moi faceci dwaj wcinaja az im sie uszy trzesa. Wcale wtedy nie musza mowic, ze im smakowalo. Widze to. I te momenty lubie nawet bardziej od samego gotowania Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Ja ostatnio bardzo często robię pulpeciki z mięsa drobiowego w parowarze, do tego mamy np. brokuły - też z parowaru i kefir do picia, obiad szybki, dla nas bardzo dobry, i co ważne, zdrowy :razz: Cytuj
Elizabethh Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Ja ostatnio bardzo lubię pichcić wszystko z kuchni włoskiej i meksykańskiej :) Makarony króluja u nas w każdej postaci i z bardzo róznymi dodatkami :-( Obecnie uwielbiam też robić chili con carne, lubię też robić naleśniki, bo to bardzo proste i mnie to odpręża :sad: Cytuj
Yerbamarket Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja lubię robić sajgonki. jedno z moich ulubionych dań do 'kręcenia" Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 A ja ostatnio (z braku czasu :wacko: ) lubię robić jajecznicę - z różnymi dodatkami :blush: Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 A ja często robię potrawki z parówek i różnych warzyw gotowych z puszek lub wątróbkę drobiową również z warzywami z puszek :) Cytuj
zdzisia Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja lubię różne potrawy z mięsa mielonego lub piersi kurczaka i do tego ryz lub makaron. Obiad w 30 min, a w zależności jakich przypraw i warzyw dodamy, wychodzi nam inny smak. ;-) Cytuj
kicz Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Moje ostatnie odkrycie: pomidorówka :D Trudno sobie wyobrazić, jak dobrze smakuje domowa zupa, gdy codzienna dieta to fastfoody i inne śmiecie. Od dzisiaj włączam zupy do jadłospisu :) Cytuj
ankaszym Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Nie mam konkretnej, ulubionej potrawy, którą pichcę :) Zależy na co mam ochotę danego dnia :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi