Marcin Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ech - tak czytam różne fora kulinarne i wszyscy mają tam takie "tasiemcowe" tematy. W końcu i my pękamy i robimy plagiat :mrgreen: Ale taki nasz. Zaczynamy... Na dziś mam obiecaną od Doroty surówkę z kotletem "schabowym" z kury (dla odmiany bez ziemniaków) :oops: Kto da więcej??? :shock: Cytuj
DeLarge Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 dziś bardzo skromnie, ugotowany kalafior z masłem i szczyptą vegety, skromnie bo skromnie ale koniec m-ca się zbliża Cytuj
gosiek50 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dziś miałam mielone z serem , ziemniaczki i surówkę z pomidora+ogórek +koperek+czosnek, pychota mniam mniam. :mrgreen: :shock: Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Dzisiaj zrobię coś takiego na obiad: zieloną sałatę porwę na kawałki i rozłożę na talerzach, a na to położę w kostkę pokrojone pomidory i żółty ser. Kiełbaskę i boczek pokroję w kostkę i podsmażę na patelni z drobno pokrojonym czosnkiem, i to również wyłożę na sałatę. Z majonezu, rozgniecionego czosnku zrobię sos, i przyprawię go do smaku solą i pieprzem. Takim sosem poleję całą sałatę i rozłożone na niej dodatki. A wierzch posypię pokrojonym koperkiem. Powinno być dobre :mrgreen: Ps. Ostatnio często coś takiego robię na obiad, bo nam smakuje, no i kalorii chyba za dużo nie ma :shock: - tylko zmieniam te dodatki, czasami jest rybka, czasami kurczak, szyneczka, jajka itd :oops: ) Cytuj
Bernimek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 A ja na dzisiejszą obiado-kolację przygotowałam roladki z kurczaka z żółtym serem + ziemniaczki pieczone + surówka (z wszystkimi warzywami i owocami z lodówki) ... Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Bigos - który dostałam od mojej mamy :mrgreen: Cytuj
DeLarge Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 kasza gryczana, sos grzybowy z wołowiną + ogórek kiszony Cytuj
monilek26 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Pierogi z serem, śmietanką i cukrem Cytuj
Bernimek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 pierożki ruskie ... odgrzewane i przysmażane :mrgreen: :shock: :oops: Cytuj
ilka76 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ja też dzisiaj pierogi tyle, że z mięskiem :mrgreen: Na pierwsze pomidorówka, A na deser murzynek. Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam :mrgreen: Ziemniaczki,rybka pieczona w panierce i sórówka z kiszonej kapusty z cebulką,oliwą i odrobiną cukru. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dziś była rybka- panga zapiekana z pieczarkami( aut.Monilek 26) i frytki. :mrgreen: :shock: Cytuj
DeLarge Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 muszę się wam przyznać że ze słodyczy to najbardziej lubie śledzie ale dziś jadłem świetny deser: tiramisu (czy jakoś tak) po prostu bomba jak dla mnie Cytuj
radziosny Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jezeli chodzi o tiramisu to ja lubie tylko z "Kowolki"- mojej miastowej cukierni. Tam jako jedyni nie daja tego serka mascarpone(fuuu :oops: ), tylko fajny kremik :mrgreen: . pozdrawiam radziosny :shock: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi