Anna22 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zupa ogórkowa i krokiety z mięsem. Cytuj
basga Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 dziś będzie makaron z serem bo przed świętami nie wolno się objadać,hi,hi,hi. Fitka + powtórka z wczoraj, a do kawy Królewiec mojej mamy :-D dorotko...sorry,ale co to jest ta FITKA bo pierwszy raz słyszę to słowo? Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 dorotko...sorry,ale co to jest ta FITKA bo pierwszy raz słyszę to słowo? :-D Moja mama często gotuje taką zupkę - to taka zwykła zupa, może trochę podobna do jarzynowej. Są w niej ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, cebulka - i to wszystko jest pokrojone w kostkę, cebulkę można wcześniej podsmażyć. Do tej zupki dodaje się śmietanę, troszeczkę masła, zieloną pietruszkę, można też dodać kostkę rosołową, i przyprawić do smaku (solą, pieprzem, Wegetą). Mi osobiście fitka bardzo smakuje, ale tylko jak ją zrobi moja mama :-D A co do gotowania to dzisiaj zrobię kapuśniak - bo szybki i dobry :-D Cytuj
DeLarge Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 kotlety z kaszy gryczanej + ciemny sos cebulowy Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 dzisiaj tylko rosół z makaronem Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kurczak pieczony jeszcze ze świąt+ziemniaczki+buraczki czerwone :-D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A u nas dziś były pozostałości po świętach , każdy jadł co chciał i na jutro jeszcze starczy. Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 śląska rolada, kluski z dziurką i surówka z kapusty, a do kawy ostatnie kawałki świątecznych ciast :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 jeszcze kończymy pozostałości po świętach Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Makaron z sosem pomidorowym bez mięsa. Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 U nas też coś pomidorowego,... ale tylko zupka :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Makaron z mielonym z indyka, surówka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi