Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dorotko na patelnię wkładam albo masło,albo wlewam oliwę,na to wrzucam pokrojoną w piórka cebulę i smażę na sporym ogniu do uzyskania brązowej cebulki...potem lekko solę i gotowa :)

Opublikowano

O! A ja myślałam, że to coś z cukrem :blush: zrobię tak jak piszesz Doruniu, przypomniało mi się teraz, że moja babcia kiedyś miała właśnie na obiad ziemniaczki z taką długą brązową cebulką, pyszne były, a zapomniałam o nich... Dzięki Doruniu, pozdrawiam 🙂 U nas zupa z dyni i pieczonki z kiszoną kapustą

Opublikowano

Bardzo proszę...ja taką skarmelizowaną cebulkę dodaję również do różnego rodzaju potrawek z warzywami,kurczakiem,wątróbką drobiową :) U nas dzisiaj fasolka po bretońsku gotowana w szybkowarze :)

Opublikowano

ja też lubię ale idę na łatwiznę i kupuję taką cebulkę smazoną suszoną w dużych paczkach,przy tłuczeniu ziemniaków wsypuje garśc...super smakują.I tez jej często używam tak jak Dorunia i prawie do każdej zupy sypię. A u nas dziś placki ziemniaczane.

Opublikowano

My też zjadamy to co nam zostało z wczorajszego obiadu... czyli rosół z makaronem, roladki z kurczaka, pieczone ziemniaki i kapusta kiszona barrrdzo chrrrupiąca ;) Basiu zdrówka życzę! 🙂

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.