basga Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 ziemniaki i kiszka z cebulką i jabłkami. Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 Też miałam to dzisiaj w planie, z jabłkami jeszcze nie robiłam, muszę spróbować ;) Zupka ziemniaczana z brukselką Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 Śledziki w smietanie,ziemniaki okraszone skarmelizowaną cebulką :) Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 Doruniu jak robiłaś tę cebulę? bo zabrzmiało ciekawie, a ja uwielbiam cebulkę pod każdą postacią ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Dorotko na patelnię wkładam albo masło,albo wlewam oliwę,na to wrzucam pokrojoną w piórka cebulę i smażę na sporym ogniu do uzyskania brązowej cebulki...potem lekko solę i gotowa :) Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 O! A ja myślałam, że to coś z cukrem :blush: zrobię tak jak piszesz Doruniu, przypomniało mi się teraz, że moja babcia kiedyś miała właśnie na obiad ziemniaczki z taką długą brązową cebulką, pyszne były, a zapomniałam o nich... Dzięki Doruniu, pozdrawiam 🙂 U nas zupa z dyni i pieczonki z kiszoną kapustą Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Bardzo proszę...ja taką skarmelizowaną cebulkę dodaję również do różnego rodzaju potrawek z warzywami,kurczakiem,wątróbką drobiową :) U nas dzisiaj fasolka po bretońsku gotowana w szybkowarze :) Cytuj
basga Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 ja też lubię ale idę na łatwiznę i kupuję taką cebulkę smazoną suszoną w dużych paczkach,przy tłuczeniu ziemniaków wsypuje garśc...super smakują.I tez jej często używam tak jak Dorunia i prawie do każdej zupy sypię. A u nas dziś placki ziemniaczane. Cytuj
AnnaK Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 U mnie dziś placki z kurczaka, ryż i surówka z pekinki z sosem majonezowo mlecznym. Cytuj
Libercio Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Ziemniaczki z kotletem drobiowym Cytuj
Basia K Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 "Resztki" z wczoraj-rosół z makaronem. Kluski z pieczenią i czerwona kapustą. Dopadło mnie przeziębienie,nie mam siły na gotowanie jeno odgrzewanie ;-) Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 My też zjadamy to co nam zostało z wczorajszego obiadu... czyli rosół z makaronem, roladki z kurczaka, pieczone ziemniaki i kapusta kiszona barrrdzo chrrrupiąca ;) Basiu zdrówka życzę! 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Bigos z ziemniakami :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Ziemniaki, pieczony kurczak w sosie i fasolka szparagowa w płaszczyku z beconu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.