asienka19873 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Spaghetti z sosem bolognese ( wersja paprykowa ) Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Kurczak pieczony na butelce, ziemniaczki i kiszone ogórki - tak przedstawia się moje menu na sobotę ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 U nas dzisiaj rosołek,bo mąż w pracy :) Cytuj
Rudolf Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Pizza, jednak mi się nie przejadła. Do tego smaczne muffiny. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 mmm... wyglądają smacznie 🙂 Cytuj
figiel Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Schab, ziemniaki , ogórek , kompot truskawkowy . Dorotko zainteresowal mnie ten kurczak na butelce .Czy ta butelka była napełniona piwem :biggrin: ? pieczony w piekarniku ? Słyszałam o takim przepisie , ale nigdy nie próbowałam . Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Tak Figielku :biggrin: Butelka była z piwem, ale połowę odlałam i polewałam piwem mięso podczas pieczenia, też już dawno słyszałam o tym przepisie, ale dopiero teraz się na niego zdecydowałam :mrgreen: Piekłam go w piekarniku, butelka z kurczakiem była na blaszce, a obok niej położyłam pokrojone w plasterki ziemniaczki, cebulę, por, czosnek, olej i przyprawy. Ciekawie wyglądał ten kurczaczek na butelce i pycha był - polecam :D Cytuj
figiel Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedź ..i za zachętę . Kurczak łatwy do wykonania , nie wiem dlaczego jeszcze go nie zrobiłam :).... z tymi warzywami ciekawy pomysł !!!! U mnie na obiad to co wczoraj :wacko: Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 No ja też się zastanawiałam dlaczego wcześniej go nie zrobiłam, bo pycha, wydawało się że dużo przy nim pracy, a poszło szybko ;) U nas dzisiaj pieczone ziemniaczki, kotlety mielone i duszona biała kapusta - moja ulubiona ;) Cytuj
Rudolf Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Fasolka po bretońsku oraz skrzydełka z kurczaka. Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Żurek z jajkiem, kasza gryczana ze skwarkami i maślanka Cytuj
asienka19873 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Barszcz grzybowy z ziemniakami Cytuj
Rudolf Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Chrupiące skrzydełka z kurczaka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi