basga Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Ja dziś mam wolne więc pichcę:kotlety mielone z serem,ziemniaki,mizeria,w międzyczasie gotuje się pomidorowa z wczorajszego rosołku i przegryza się już sałatka jarzynowa a jeszcze duszę boczniaki na sosik i jeszcze wafle będę robić bo potem przez 4 dni mam dniówki. Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Oo! Basiu same PYSZNOŚCI gotujesz :D A te mielone z serem jak robisz, kostkę żółtego sera wkładasz do środka kotleta, tak? Cytuj
basga Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Dorotko-miałam kawałek żółtego sera w lodówce to go starłam na grubszych oczkach i dodałam do masy mięsnej,zawsze to jakaś odmiana smakowa. :mrgreen: Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 też wczoraj zrobiłam kapustę. nareszcie! plus ziemniaki i kefir. nic więcej nie trzeba :) mniam! .. zupa z pokrzyw!!!!!??? Cytuj
Libercio Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 zupa ziemniaczana oraz gulasz drobiowy z warzywami i ryżem Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Aha, też fajny pomysł Basieńko i masz racje zawsze to jakaś odmiana - kotleciki smakują inaczej niż zwykle :) Zupa z pokrzyw - pychotka - tak w skrócie - na bulionie ugotowałam ziemniaki i seler, na koniec dodałam pokrojoną (w rękawiczkach) pokrzywę - młode listki - pogotowałam 1-2 minutki - przyprawiłam - zmiksowałam na krem, potem dodałam śmietanę i podawałam z jajkiem - polecam :) Dzisiaj u nas krupnik, kasza gryczana, smażona sola i surówka z zielonej sałaty 🙂 Smacznego obiadku wszystkim życzę! :D Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 mi zdarzyły się kiedyś kotlety z serem białym... ;-) ale już tego nie powtórzyłam... a z tą pokrzywową, to chyba nie mam śmiałości ;) dziś na leniucha. pasta! Cytuj
Libercio Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 kasza pęczak z jajkami smażonymi - poszłam na łatwiznę:) Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 A u nas obiad z niedzieli - rosół z makaronem, ziemniaczki ze szczypiorkiem, kurczak w sezamowej panierce i sałatka z zielonej sałaty z dodatkiem liści mniszka :) Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 coś z boczniaków będzie :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Kasza gryczana z sosem z cebuli, papryki, cukinii i pieczarek, do tego surówka z zielonej sałaty Cytuj
Dorunia Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Zrazy,ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi