figiel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Szaszłyki drobiowe , kurki w śmietanie , młode ziemniaki , kalafior . Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 Wczoraj potrawka makaronowa z indykiem i kalafiorem, a dzisiaj sałatka ryżowa z łososiem, jajkiem... i coś tam jeszcze dorzucę ;-) Cytuj
basga Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Leczo zrobiłam. I piekę kawał boczku w rękawie. Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Ziemniaczki z koperkiem, kotlety mielone i mizeria Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 A dzisiaj zupa brokułowa krem, pieczonki i mizeria Cytuj
basga Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 żeberka,ziemniaki i surówka z kalarepki. Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 pieczonki? to pewnie ziemniaczki opiekane? filety w świeżym tymianku i czosnku, sałatka grecka z produktów prosto z grecji :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Bigosik z młodej kapusty i młode ziemniaczki z koperkiem :) Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Gołąbki - mniam! 🙂 Pieczonki robię tak: kroję w plasterki ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, buraczki, szatkuję kapustę, kroję w kostkę cebulkę, wędzony boczek, trochę kiełbaski, do tego przyprawy: sól, pieprz i listek laurowy. Dno dużego rondla smaruję tłuszczem lub daję skórkę z boczku i cały garnek wypełniam przygotowanymi składnikami. U moich rodziców pieczemy to w specjalnym garnku (na nóżkach) na ognisku, a ja w domu na kuchence lub w piekarniku ;-) Pyszne są, bardzo je lubię zwłaszcza te z ogniska jedzone na świeżym powietrzu 🙂 Cytuj
figiel Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Potwierdzam -pycha .Ja robię nieraz z drobiowym miesem .np. pierś , skrzydełka pałki .Nie dodawałam jeszcze buraczków . U mnie dzisiaj medaliony z indyka + wszystkie warzywa jakie znajdę w ogródku - uparowane , polane masełkiem :) , kompot z czerwonych porzeczek już stygnie . Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Panierowany filet z kurczaka,młode ziemniaczki i surówka z młodej kapusty Cytuj
basga Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 kalafior z bułeczką i ziemniaki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.