Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj potrawka makaronowa z indykiem i kalafiorem, a dzisiaj sałatka ryżowa z łososiem, jajkiem... i coś tam jeszcze dorzucę ;-)

Opublikowano

Gołąbki - mniam! 🙂

 

Pieczonki robię tak: kroję w plasterki ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, buraczki, szatkuję kapustę, kroję w kostkę cebulkę, wędzony boczek, trochę kiełbaski, do tego przyprawy: sól, pieprz i listek laurowy.

Dno dużego rondla smaruję tłuszczem lub daję skórkę z boczku i cały garnek wypełniam przygotowanymi składnikami. U moich rodziców pieczemy to w specjalnym garnku (na nóżkach) na ognisku, a ja w domu na kuchence lub w piekarniku ;-)

Pyszne są, bardzo je lubię zwłaszcza te z ogniska jedzone na świeżym powietrzu 🙂

Opublikowano

Potwierdzam -pycha .Ja robię nieraz z drobiowym miesem .np. pierś , skrzydełka pałki .Nie dodawałam jeszcze buraczków .

 

U mnie dzisiaj medaliony z indyka + wszystkie warzywa jakie znajdę w ogródku - uparowane  , polane masełkiem :) , kompot z czerwonych porzeczek już stygnie .

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.