Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój brat uczy się jako kucharz więc zaserwuje nam jutro pieczone ziemniaki ze specjalną przyprawą i zraziki

Opublikowano

U mnie dziś kopytka :) Dorotko czy mogłabyś mi napisać jak przygotowujesz farsz do ruskich pierogów ? Mam zachciankę na nie :) a nigdy sama nie robiłam i tyle przepisów jest, że nie wiem który wybrać ....

Opublikowano

Ok  :biggrin:

 

Farsz do pierogów ruskich:

ok. 1 kg ziemniaków

1/2 kg twarogu (można mniej)

25-50 dag cebuli (jak nie lubimy to dodajemy jej mniej ;))

smalec

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Należy ugotować ziemniaki i przecisnąć przez praskę, a cebulkę zrumienić na smalcu.

Do ziemniaków dodać cebulkę z tłuszczem i rozkruszony twaróg. Przyprawić do smaku solą i pieprzem (dużo). Moja babcia zawsze mówi, że jak farsz jest dobrze przyprawiony to pierożki są pyszne  :biggrin:

 

Pierożki podawać polane zrumienioną cebulką na smalcu lub skwarkami z wędzonej słoniny - powodzenia i smacznego Asieńko!  :biggrin:

 

Ja dostałam wczoraj od znajomej trochę podgrzybków i dzisiaj będę gotować zupę grzybową z soczewicą ;)

Opublikowano

Zupa ziemniaczana przecierana.

Ale mi Dorotko narobiłaś apetytu na galaretkę. Bardzo lubię, ale dla siebie robię przecedzoną bez mięsa, tylko marchewka i grzybek suszony. :biggrin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.