marysi_co Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Brzmi smakowicie - nie ma to jednak jak obiad u rodziców. Ja od rana robię krokiety z mięsem i właśnie mam chwilkę wytchnienia przed smażeniem Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dokładnie nie ma jak u mamy, i u rodziców ;) Krokiety mmm - też lubię, ale rzeczywiście trzeba się przy nich napracować, smażyć i jeszcze raz smażyć... Cytuj
marysi_co Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 No niestety, to jest 'wielowarstwowa' robota, ale jak mus to mus. Nie przepadam za takimi gotowymi, a że krokiety uwielbiam to raz na jakiś czas trzeba się poświęcić Cytuj
basga Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 a niezły był,czuć było taki inny smak choć wino wyparowało. Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 🙂 U nas dzisiaj wczorajsza zupka, pieczone udka z kurczaka, ryż i surówka z pekinki, bo jeszcze mi zostało połowę kapustki i coś tam do niej dodam ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Śledzik w sosie jogurtowo czosnkowym,ziemniaki okraszone :) Cytuj
Rudolf Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Pierś z kurczaka w panierce z wiórków kokosowych, de volaille oraz tosty z masłem czosnkowym. Cytuj
marysi_co Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Panierka z wiórków kokosowych? :blink: A doprawiasz jakoś specjalnie tego kurczaka czy tylko pieprz i sól? Cytuj
Rudolf Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Sól, pieprz i papryka słodka, można dać trochę ostrej lub pieprzu cayenne by zrównoważyć smak. Pierś najpierw obtaczam w mące z solą i pieprzem potem w jajku z tymi samymi przyprawami, potem w wiórki i na patelnie. Cytuj
basga Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 dziś gotuję wielki gar fasolki po bretońsku. Cytuj
marysi_co Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ciekawy sposób, pewnie go wypróbuję. We wiórkach jeszcze nigdy nie robiłam - ale mogę polecić w sezamie i w płatkach kukurydzianych Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 A to ja jeszcze nie smażyłam w sezamie i płatkach kukurydzianych (i nie mogę zapamiętać czy te płatki się łamie czy panieruje w takich całych, ale czy to nie będzie opadać? i czy dodaje się tam jakieś przyprawy też?), ale w wiórkach już smażyłam kurczaczka i polecam, bo pycha ;) Dzisiaj u nas drugie danie z wczoraj, a na pierwsze uszka i barszczyk będzie :) Cytuj
minia51 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zupa jarzynowa, kluski śląskie, łopatka w sosie, ogórek kiszony. Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Barszcz ukraiński i placki ziemniaczane :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.