justhi Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Plany obiadowe miałam inne, ale załatwiając sprawy "na mieście" przechodziłam obok straganów z warzywami i fasolka szparagowa tak pięknie się do mnie uśmiechała. To nabyłam, ugotowałam i miałam jako dodatek do jajka sadzonego i ziemniaka :D Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Mmm... to przepyszny obiadek miałaś Justynko :D A u nas pomidorowa z ryżem po wczorajszym rosołku i leczo :) Cytuj
kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 U nas tradycyjnie gołąbki z ziemniaczkami i surówka z marchewki, gołąbki polane keczupem dworskim .Na deser domowy kisiel z truskawek - jakimś cudem jeszcze dostałam ale cena na koniec 15 zł za łubiankę Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 U nas dzisiaj placki ziemniaczane z cukinią - mniam :) Cytuj
kurczak Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 U mnie też ale tylko z cukinią - oj mam sezon cukiniowy :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Kotlety rybne,ziemniaki i surówka z kapusty białej :) Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Pomidorowa z makaronem, kluski, mięso wołowe w sosie, fasolka szparagowa i sałatka z buraczków i marchewki (własna słoikowa produkcja ;) ) Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 A dzisiaj u nas przepyszne gołąbki, tym razem do farszu dodane zmielone udko kurczaka i golonko - wyszły pycha! :) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 a mi z wczorajszego dnia został sos pieczeniowy i trochę sałatki z kapusty pekińskiej więc na stole zawitało dość nietypowe połączenie - smażona rybka i pyzy :) Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Mmm... zabrzmiało pysznie :) U nas pomidorowa i zapiekanka ziemniaczana z cukinią :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dorotko jak robisz ta zapiekankę z cukinia ? Mam w domu właśnie cukinie i zastanawiam sie co dobrego z niej zrobic :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zapiekanka z cukinią, ziemniakami i boczkiem która dziś przygotowałam z tego co miałam w domu akurat :) bez konkretnego przepisu...wyszła super! Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witaj Asieńko, przepraszam, że tak późno Ci odpisuję, ale widzę, że sobie świetnie, a raczej smacznie poradziłaś z zapiekanką :mrgreen: Po zdjęciu widzę, że robimy chyba podobnie ;) Moje ostanie zapiekanki z cukinią były takie: https://www.smaczny.pl/przepis,zapiekanka_ziemniaczana_z_cukinia https://www.smaczny.pl/przepis,zapiekanka_ziemniaczana_z_cukinia_marchewka_i_buraczkami Teraz przymierzam się do zapiekanki makaronowej z cukinią, zamieniam ziemniaki na makaron ;) myślę, że też będzie dobra :) Asieńko z cukinii można zrobić też placki, wystarczy zetrzeć je na tarce o dużych oczkach, posolić, odcisnąć z soku, który puści i dodać np. do startych ziemniaków z cebulą, do tego jajko, przyprawy, mąka i już smażymy przepyszne placuszki - dla mnie pycha! :D Cytuj
asienka19873 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 No poradziłem sobie smacznie :) A wiem z tymi placuszkami, moja mama często dodawała cukinie do placków ziemniaczanych , pyszne, chyba czas sobie przypomnieć smak :))) Dzieki za linki do przepisów ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi