apsik Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 biały barszcz z makaronem i goloneczka,a na deser placek z makiem Cytuj
Katarzyna Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 wczoraj zrobiłam tyle naleśników i krokietów że jeszcze dziś jedliśmy Cytuj
basga Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 pomidorowa z makaronem lub ryżem. Cytuj
apsik Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 biały barszcz od wczoraj i naleśniki z serem Cytuj
Olwia Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Wczoraj była zalewajka, kurczak w sosie morelowym-chilli z ryżem brązowym Dzisiaj nadal zalewajka i... naleśniki z serem czekoladowym i dżemem bezcukrowym - do wyboru Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Pierogi z twarogiem na słodko,a na deser znowu sękacz...długo go jemy bo był duży Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Ziemniaczki, jajko sadzone i mizeria Ps. Doruniu jaki apetyczny sękacz - mniam :razz: Cytuj
wiola344 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 :) Pulpety w sosie koperkowym,ziemniaczki i ogórek z rzodkiewką ,na deser murzynek z kokosem :razz: Dorunia czy jest tu przepis na tego pysznego sękacza bo na takiego wygląda? :razz: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zmiana planów! Miał być dziś gulasz , ale jak zobaczyłam taki ładny kawał łopatki wyjełam z zamrażarki :razz: zrobiło mi się szkoda go pokroić, więc łopatka pójdzie na mięsko bez pieczenia i będzie do chlebka, :razz: a na obiad kupiłam żeberka i pieką się w piekarniku to na jutro też wystarczy. Kasza i sałata . Cytuj
renigliwice Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 A u mnie gulasz z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej czerwonej. Doruniu- piękny sękaczek!!! Trzeba mieć specjalną foremkę, prawda? Pozdrawiam wszystkich gorąco. :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 :razz: Pulpety w sosie koperkowym,ziemniaczki i ogórek z rzodkiewką ,na deser murzynek z kokosem :razz: Dorunia czy jest tu przepis na tego pysznego sękacza bo na takiego wygląda? :razz: Wiolu ten sękacz był pieczony dla nas na zamówienie u jednej Pani koło Augustowa...piekła go sama więc jest swojski i bardzo,bardzo smaczny i rozpływa się w ustach :) Pozdrawiam :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 A u mnie gulasz z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej czerwonej. Doruniu- piękny sękaczek!!! Trzeba mieć specjalną foremkę, prawda? Pozdrawiam wszystkich gorąco. :razz: masz rację Reniu potrzebny jest specjalny przyrząd do pieczenia sękacza...taki gruby wałek oplata się sznurkiem i folią aluminiową i polewa na niego ciasto warstwami...jak zużyje się wszystkie ciasto to sękacz stygnie na tym wałku i jak ostygnie to się zdejmuje i już jest gotowy do jedzenia :razz: Cytuj
Klosewik Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Och, Doruniu, jak ja luuubię sękacz ! Ślicznie wygląda. Zazroszczę Ci takiego deseru po obiadku ! :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi