niuniaczek Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 u mnie dzisiaj farfalle z sosem do spagetti, oraz wczorajsza zupka Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 A u mnie dzisiaj były gołąbki w sosie pomidorowym+ziemniaczki i ciasto krakersowe na deser :sad: Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Frytki i frytki :sad: Cytuj
zuziorek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 u nas dziś obiad na szybko: śledzie w śmietanie lub knedle z truskawkami do wyboru Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Rosołek z makaronem,a na deser ciasto krakersowe :sad: Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Kotlet schabowy, ziemniaczki i czerwona kapusta Cytuj
minia51 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Lane kluseczki na rosołku ze skrzydełak, gołąbki w sosie pomidorowym Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Kasiu Prażoki brzmi smakowicie,możesz podać przepis?będę wdzięczna :P Może znasz to pod inną nazwą? Gotujesz ziemniaki tak jak na drugie danie :sad: jak będą już miękawe 9 tak z 5 minut przed końcem gotowania) wsypuję na ziemniaki mąkę , przykrywam pokrywką i dalej gotuję do miękkości ziemniaków :P Odcedzam wodę i ziemniaki ubijam pałką lub tłuczkiem do ubijania ziemniaków tak żeby były dobrze ubite i połączone z mąką (zamiast ręką wyrabiam pałką ) :P Nakładam łyżką na tależ polewam skwareczkami z cebulką :P do tego bigosik, lub tak jak robi moja mama kapuśniaczek z kiszonej kapustki :P Powinny wyiść takie coś w rodzaju klusek tylko nie formowane :P Moi panowie bardzo je lubią i odsmażane są pycha :P Może zamieszczę ten przepis w daniach głównych :P to inni też spróbują :P Pozdrawiam serdecznie :P jak by były jeszcze jakieś pytania jestem do usług :P Cytuj
basga Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 U mnie to co wczoraj u Dorotki:frytki z frytkami! PS.znam ten przepis Kasiu ale pod inną nazwą,w dzieciństwie często mama to robiła /mama trzymała garnek a tata ubijał-pamiętam/ i było pycha,ze 20 lat tego nie jadłam-dzięki za przypomnienie! Cytuj
batirek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 u mnie dzisiaj kluski z serem,kompot.Kasiu,dzięki za przepis,rzeczywiście znam z dziecinstwa,babcia robila te potrawe,jednakże nie pamietam dokladnego przepisu,ani nazwy,podaj na forum,bo to swietna potrawa godna przypomnienia,dziekuje pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Rybki pieczone+ziemniaki+surówka z kiszonej kapusty :sad: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 HALUSZKI Z BRYNDZĄ I SKWARECZKAMI (z przepisu Halinki oczywiscie) Cytuj
basga Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Placki ziemniaczane. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 ryba panga + kartoferlki + sóróweczki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi