Dorota Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Naleśniki ze szpinakiem w sosie śmietankowo – czosnkowo - szczypiorkowym :mrgreen: (mąż kupił :shock: ) Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Dzisiaj był gulasz z żołądków drobiowych z ziemniaczkami i surówką z modrej kapustki. Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dzisiaj zrobię coś lekkiego: żurek z jajkiem przed jutrzejszym obiadkiem weselnym :mrgreen: Cytuj
radziosny Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dzisiaj upieklem ciasto "bounty"- znalazlem je gdzies na forum. Ciasto przepyszne (i słodkie :shock: ). Rodzince smakuje. pozdrawiam radziosny :mrgreen: Cytuj
monilek26 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dzisiaj był kurczak pieczony, ziemniaczki z sosikiem i surówka z ogórków a na deser biszkopt z owocami i galaretką. Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 DeLagre jesteś wspaniały, ciekawi mnie jeżeli lubisz ze słodyczy najbardziej śledzie, to czy one miały niebieskie oczy i były w czekoladzie? Pozdrawiam. ina12 Cytuj
DeLarge Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 ina12 z powodu wykonywanego zawodu jestem parę razy do roku "narażony" na okazjonalne otrzymywanie czekoladek tudzież kwiatków. chcąc wymigac się z tego "przywileju" kiedyś przy jakiejś okazji (lekcji poświęconej słownictwu z zakresu kuchni i jedzenia) przyznałem się na forum klasy że cyt "ze słodyczy to najbardziej lubię śledzie". jakież było moje zdziwienie gdy na koniec roku, od jednej z klas kończących swą edukację na etapie gimnazjum, otrzymałem słoik rolmopsów opasany czerwoną kokardą z załączoną laurką... śmiechu było co nie miara ale już do końca będę pamiętac klasę 3a. wracając do tych słodyczy, zjem co prawda troszeczkę czekolady ale to góra z pięc razy do roku, nie mam po prostu potrzeby jedzenia słodyczy (choc czasem się zdarzy, tak jak to tiramisu ostatnio). wracając jeszcze do tematu: dziś kuchnia serwuje carbonarę...pycha Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Danie naprawdę pyszne, z ciekawości zapytam czy ten sos nadaje się tylko do makaronu. ina12 Cytuj
DeLarge Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 wiesz, włoskie danie i trudno mi sobie to wyobrazic z ziemniakami, ryżem lub kaszą. albo powiem inaczej, nigdy nie próbowałem robic tej potrawy pomijając makaron Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ja dzisiaj na obiad robię szczupaka i okonie złowione przez mojego syna. Do tych ryb zrobię biały sos chrzanowy i surówkę. ina12 Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ja na myśli miałam mięso, dowiedziałam się że można do makaronu dodać filety pokrojone na kawałki i obsmażone na oleju i do tego sos. ina12 Cytuj
DeLarge Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 wydaje mi się że można ale wtedy to już nie będzie carbonara, jak dla mnie tam musi byc obsmażony wędzony boczek, wtedy ma ten charakterystyczny smak Cytuj
monilek26 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 dziś na obiadek zaserwowałam kotlety z indyka w sezamie +ziemniaki + mizeria Cytuj
gosiek50 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Dziś na obiadek były kotleciki z kurczaka w sezamie+ frytki+ surówka z kapusty pekińskiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi