basga Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Kluski na parze z sosem owocowym. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Kopytaka z kotletem z piersi kurczara i surówka z pekinki i marchewki. Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Placki ziemniaczane, które dostaliśmy od mojej Babci ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Udka pieczone+ziemniaki+sałatka szwedzka i buraczki ;) Cytuj
batirek Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 zupa ogórkowa,kopytka z bułką tartą i masłem,surówka z pekińskiej i marchewki Cytuj
ala291 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 ruskie pierozki i kompocik, a na deser PRINCESSA ;) ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Ziemniaczki, kotlety mielone i kalafior Cytuj
Klamerka Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 A my zrobiliśmy nasze jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne hamburgery :D Mniaaaam... ;) A na deser- leżakowanie z wyborczą ;) Niestety nie starczyło miejsca na nic więcej :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Tuszonka i surówka z gotowanej białej kapusty z marchewką ;) Cytuj
grumko Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Dorunia: kurcze nie wiedziałem co to "tuszonka" i sięgnąłem do wikipedii a tam rozbawił mnie ten opis ;) : "tuszonka właściwie swinnaja tuszonka - konserwa mięsna, mielonka wieprzowa, która stanowiła podstawową rację żywnościową żołnierzy Armii Czerwonej w czasie II wojny światowej. Konserwa ta była produkowana w USA i dostarczana w ramach pomocy udzielanej przez USA Związkowi Radzieckiemu" Zdarć no może więcej szczegółów, bo uwierzę, że masz puszki po dziadkach ;) Cytuj
basga Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja dziś zrobiłam lazanie-właśnie się piecze a do tego sałata rukola z sosem winegret,na deser pierniczki ze sklepu :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Dorunia: kurcze nie wiedziałem co to "tuszonka" i sięgnąłem do wikipedii a tam rozbawił mnie ten opis :P : "tuszonka właściwie swinnaja tuszonka - konserwa mięsna, mielonka wieprzowa, która stanowiła podstawową rację żywnościową żołnierzy Armii Czerwonej w czasie II wojny światowej. Konserwa ta była produkowana w USA i dostarczana w ramach pomocy udzielanej przez USA Związkowi Radzieckiemu" Zdarć no może więcej szczegółów, bo uwierzę, że masz puszki po dziadkach :mrgreen: Andrzeju przepis na tuszonkę dostałam od przyjaciółki,a ona ma go od swojej rodziny z rosji,a mianowicie jest to bardzo szybkie danie i jak dla nas bardzo smaczne i zapewniam,że puszek po dziadkach nie mam. :P Pozdrawiam :P Cytuj
grumko Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 dzięki za przepis w Daniach Głównych: ale przyznasz, że opis w Wikipedii był dosyć zabawny :mrgreen: ja dzisiaj zjem pstrąga i się cieszę, bo farsz już się dogotowuje :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi