Dorota Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Ziemniaki dukane (teraz już wiem co to takiego - tak też podejrzewałam -, dzięki dziewczyny :grin:), dodałam jeszcze do nich przyprawę do ziemniaków i koperek, do tego kotlety z kurczaka i surówka z białej rzodkwi Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Pomidorowa z makaronem :) Cytuj
figiel Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Kurczak , ziemniaki , kapusta szmorowana ;)- tak u nas mówią na słodko-kwaśną z jabłkiem kapuste zasmażaną , kompot z gruszek Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Dzięki Figielku za wyjaśnienie, bo z taką nazwą kapustki spotykam się pierwszy raz ;) Cytuj
figiel Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 :biggrin: Tak , każdy region ma swoje nazwy ... u nas ta nazwa jest w codziennym użytku ;) kapusta musi być koniecznie z jabłkami ,śliwkami albo wiśniami i skwarkami albo smalcem -pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Kotlet mielony drobiowy,ziemniaki i marchewka z groszkiem. Cytuj
minia51 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Zalewajka na kostce wędzonej ( z własnego żurku), kasza gryczana, żeberka w sosie, tarta marchew z selerem. Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Żołądki drobiowe po chińsku,ryż i kompot z wiśni :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Halibut w sosie cytrynowym,ziemniaki i sałata lodowa :) Cytuj
minia51 Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Zupa grzybowa z łazankami, ziemniaki, udziki z kurczaka i kapusta z pieczarkami i surowym ziemniakiem. (udziki, takie tu sprzedają to udka z kurczaka bez "pałek") Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Fasolka po bretońsku Miniu z takimi udzikami spotkałam się kiedyś w Opolu :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Barszcz biały i jabłka w cieście :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi