Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panga z pieczarkami.

INECZKO-jeszcze nie jadłam ryby z pieczarkami-podziel się Twoim przepisem.
Opublikowano

Schab zrobiony na inny sposób z ziemniakami purre, a na deser salceson i ciasto z kremem cytrynowym i bezą. Basga podaję przepis jak ja robię pieczarki do ryby. Ilość pieczarek według własnej potrzeby. Po oczyszczeniu i umyciu pieczarki kroję, następnie nakładam je na roztopione masło wraz z cebulą i duszę podlewając wodą. Gdy sa prawie miękkie przyprawiam solą i pieprzem. Końcowa czynność to zagęszczam mąką rozprowadzoną w wodzie i śmietaną i w taki sposób mam sos i pieczarki do ryby.

Opublikowano

Kotlety mielone+ziemniaczki+surówka z białej gotowanej kapusty i marchewki z przyprawami,a na deser babka na oleju i wafle przekładane nutellą i taką masą ze śmietany,masła cukru i galaretki.

Opublikowano

Schab zrobiony na inny sposób z ziemniakami purre, a na deser salceson i ciasto z kremem cytrynowym i bezą.

Basga podaję przepis jak ja robię pieczarki do ryby.

Ilość pieczarek według własnej potrzeby. Po oczyszczeniu i umyciu pieczarki kroję, następnie nakładam je na roztopione masło wraz z cebulą i duszę podlewając wodą. Gdy sa prawie miękkie przyprawiam solą i pieprzem. Końcowa czynność to zagęszczam mąką rozprowadzoną w wodzie i śmietaną i w taki sposób mam sos i pieczarki do ryby.

DZIĘKI INA!

sama robie tak pieczarki ale nigdy nie robiłam ich z rybą bo u mnie do ryby najbardziej lubią surówkę z kiszonej kapustki.

Opublikowano

Robię jasną zasmażkę którą rozprowadzam zimnym mlekiem i zagotowuję, można również rozprowadzić z śmietaną, następnie dodaję smakowo chrzan z słoiczka, przyprawiam do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny i ponownie zagotowuję. Sos ten robię również do jaj gotowanych na obiad, albo musztardowy, ale do ryb robię tylko chrzanowy. Kasiu pozdrawiam.