basga Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Panga z pieczarkami. INECZKO-jeszcze nie jadłam ryby z pieczarkami-podziel się Twoim przepisem. Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Schab zrobiony na inny sposób z ziemniakami purre, a na deser salceson i ciasto z kremem cytrynowym i bezą. Basga podaję przepis jak ja robię pieczarki do ryby. Ilość pieczarek według własnej potrzeby. Po oczyszczeniu i umyciu pieczarki kroję, następnie nakładam je na roztopione masło wraz z cebulą i duszę podlewając wodą. Gdy sa prawie miękkie przyprawiam solą i pieprzem. Końcowa czynność to zagęszczam mąką rozprowadzoną w wodzie i śmietaną i w taki sposób mam sos i pieczarki do ryby. Cytuj
renigliwice Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Kluski śląskie,gulasz z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty a do kawy ciasto "dzidziuś". Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 kapuśniak i makaron z sosem pieczarkowym Cytuj
Dorunia Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Kotlety mielone+ziemniaczki+surówka z białej gotowanej kapusty i marchewki z przyprawami,a na deser babka na oleju i wafle przekładane nutellą i taką masą ze śmietany,masła cukru i galaretki. Cytuj
basga Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Schab zrobiony na inny sposób z ziemniakami purre, a na deser salceson i ciasto z kremem cytrynowym i bezą. Basga podaję przepis jak ja robię pieczarki do ryby. Ilość pieczarek według własnej potrzeby. Po oczyszczeniu i umyciu pieczarki kroję, następnie nakładam je na roztopione masło wraz z cebulą i duszę podlewając wodą. Gdy sa prawie miękkie przyprawiam solą i pieprzem. Końcowa czynność to zagęszczam mąką rozprowadzoną w wodzie i śmietaną i w taki sposób mam sos i pieczarki do ryby. DZIĘKI INA! sama robie tak pieczarki ale nigdy nie robiłam ich z rybą bo u mnie do ryby najbardziej lubią surówkę z kiszonej kapustki. Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Mojej rodzince zachciało się teraz pieczarek, bo przeważnie ryba jest podawana na przemian z różnymi surówkami, a ziemniaki polane tłuszczem, albo robię biały sos chrzanowy. Cytuj
kate_76 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Droga Ino czy moglabys podac przepis na sos chrzanowy? chcialabym troche urozmaicic obiadki a sosu chrzanowego nigdy nie robilam (i nie jadlam ) z gory bardzo dziekuje Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Robię jasną zasmażkę którą rozprowadzam zimnym mlekiem i zagotowuję, można również rozprowadzić z śmietaną, następnie dodaję smakowo chrzan z słoiczka, przyprawiam do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny i ponownie zagotowuję. Sos ten robię również do jaj gotowanych na obiad, albo musztardowy, ale do ryb robię tylko chrzanowy. Kasiu pozdrawiam. Cytuj
kate_76 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 dziekuje Ci ino bardzo-dzieki Tobie mam pomysl najutrzejszy obiad a z tym mam zawsze problemy. Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 sałatka jarzynowa i kiełbaski drobiowe na ciepło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.