Dorunia Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 Makaron z sosem meksykańskim :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Dzisiaj jestem sama więc na szybko pierogi z zamrażarki :) Cytuj
figiel Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Pieczarki panierowane , sos śmietanowy , ziemniaki , surówka z kapusty , kompot wiśniowy . Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 :biggrin: Pyszne były te pierogi Figielku, rabarbar dawałam surowy, ale pokrojony w małą kosteczkę - łodygę przecięłam wzdłuż na 4 części i dopiero kroiłam w kostkę... ;) Do tego dałam trochę cukru i bułki tartej, potem pierogi polałam zrumienioną na masełku bułką tartą - pychotka :happy: U nas dzisiaj młode ziemniaczki z koperkiem i mizeria Cytuj
minia51 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Zupa jarzynowa, pierogi ruskie. Cytuj
figiel Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Dziękują Dorotko za info :) ... niestety nie mam pod ręką rabarberu , na przyszły rok wypróbuję !! Cytuj
basga Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 knedle z borówką amerykańska. Cytuj
minia51 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Zupa "nylonowa", ziemniaki z koperkiem, mielone, fasolka szparagowa, na deser arbuz. Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Kurczak pieczony,młode ziemniaczki posypane koperkiem,surówka z młodej kapusty,a na deser ciasto z masą wiśniową :) Cytuj
minia51 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Rosół z makaronem, rolady z piersi kurczaka, kapusta młoda z koperkiem i śmietaną, ziemniaki z koperkiem. Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 U nas kapuśniak z młodej kapustki - pycha ;) Figielku sezon rabarbarowy to chyba jest bardzo długi, ja jakoś w maju dostałam od babci rabarbar, oberwała mi dużo, a teraz mówi, że on znowu urósł, i znowu można go obrywać... i tak w kółko ;) Cytuj
figiel Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Myśłałam , ze rabarber tylko w maju, czerwcu jest dobry , potem twardnieje :blush: , ale teraz wszytsko jasne ;) u mnie dzisiaj rosół z swojskim makaronem i ziemniaki smażone Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi