Gość mysza_1989 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Pomocy! Potrzebny mi przepis na szybkie danie z makaronem w roli głównej! Pomóżcie! Proszę! Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 było dziś u mnie: makaron, podsmażony świeży pomidor, oregano, rozmaryn i ser bałkański. Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Szczawiowa z ryżem i szałot :) Cytuj
Gość mysza_1989 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 było dziś u mnie: makaron, podsmażony świeży pomidor, oregano, rozmaryn i ser bałkański. brzmi pysznie, ale tu nie ma sosu w tym, prawda? Macie może jakieś jeszcze propozycje? Niezbyt skomplikowane, bo gotowanie to nie do końca moja pasja :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 brzmi pysznie, ale tu nie ma sosu w tym, prawda? Macie może jakieś jeszcze propozycje? Niezbyt skomplikowane, bo gotowanie to nie do końca moja pasja 🙂 nie ma sosu, ale jest oliwa.. o niej nie napisałam, bo wydawała mi się oczywista :) przepraszam. ja w ogóle jestem zdania, że makaron nie powinien mieć więcej niż trzy składniki. Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 a w temacie - paski z kurczaka w oregano i kurkumie i sałatka z buraków z białym serem i prażonym sezamem. mój wymysł, ale wyszedł świetnie. Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Szczawiowa z ryżem i szałot 🙂 i jeszcze pytanie do Doroty. po pierwsze - załóż może proszę temat w zupach : jak robię szczawiową.. chodzi za mną ostatnio ta zupa :) i co to jest szałot??? Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2013 U nas to samo co wczoraj, bo dużo tego było ;) Szczawiową robię tak KLIK, pyszna jest można ją podawać z ryżem lub z jajkiem. A szczaw, bazę do tej zupy przygotowałam sobie wiosną na 2 sposoby: pierwszy z solą KLIK, a drugi to robiłam taki przecier KLIK Te 2 sposoby są sprawdzone i polecam, a niedługo bezie już świeży szczaw to można zrobić sobie zapasy ;) A szałot to śląska sałatka ziemniaczana na ciepło ze śledziem (to tak w skrócie) tutaj przepis KLIK Też pycha, polecam :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2013 acha.. czyli szczawiowa na żeberkach. ok. czyli po weekendowych zakupach bazarkowych się robi! a dziś: gulasz z grzybami - też mam spore zapasy :) i do tego kasza! uwielbiam kaszę! Cytuj
basga Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 nagotowałam fasolki po bretońsku na 3 dni chyba. :mrgreen: Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 O mniam! pycha, też lubimy :) U nas jarzynowa i makaron z pulpecikami w pomidorowym sosie - też obiad na 2 dni :mrgreen: Cytuj
figiel Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 :) u mnie też dzisiaj na pomidorowo -pulpeciki w sosie pom. ziemniaki , kapusta ze słoika , kompot sliwkowy Cytuj
Gość mysza_1989 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 nie ma sosu, ale jest oliwa.. o niej nie napisałam, bo wydawała mi się oczywista 🙂 przepraszam. ja w ogóle jestem zdania, że makaron nie powinien mieć więcej niż trzy składniki. a coś bardziej z mięsem? bo niestety mój chłopak od potraw bezmięsnych trzyma się z daleka ;) zwłaszcza jeżeli chodzi o obiad :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.