Dorunia Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Gołąbki w sosie paprykowo cebulowym i bułka żytnia Cytuj
asienka19873 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Barszcz grzybowy z ziemniaczkami Cytuj
MrFrodo Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 zupka pomidorowa z makaronem Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Ja gotuję krupniczek i jeszcze bigos mamy z weekendu ;-) Cytuj
AnnaK Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Zupa szczawiowa z jajkiem. Cytuj
Libercio Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 mój brat uczy się jako kucharz więc zaserwuje nam jutro pieczone ziemniaki ze specjalną przyprawą i zraziki Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Kasza, rolady wołowe, sos i buraczki :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 U mnie dziś kopytka :) Dorotko czy mogłabyś mi napisać jak przygotowujesz farsz do ruskich pierogów ? Mam zachciankę na nie :) a nigdy sama nie robiłam i tyle przepisów jest, że nie wiem który wybrać .... Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Ok :biggrin: Farsz do pierogów ruskich: ok. 1 kg ziemniaków 1/2 kg twarogu (można mniej) 25-50 dag cebuli (jak nie lubimy to dodajemy jej mniej ;)) smalec sól pieprz Wykonanie: Należy ugotować ziemniaki i przecisnąć przez praskę, a cebulkę zrumienić na smalcu. Do ziemniaków dodać cebulkę z tłuszczem i rozkruszony twaróg. Przyprawić do smaku solą i pieprzem (dużo). Moja babcia zawsze mówi, że jak farsz jest dobrze przyprawiony to pierożki są pyszne :biggrin: Pierożki podawać polane zrumienioną cebulką na smalcu lub skwarkami z wędzonej słoniny - powodzenia i smacznego Asieńko! :biggrin: Ja dostałam wczoraj od znajomej trochę podgrzybków i dzisiaj będę gotować zupę grzybową z soczewicą ;) Cytuj
MrFrodo Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 spaghetti bolognese :) Cytuj
basga Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 żurek z jajkiem i białą kiełbasą a jutro ryż z jabłkami. Cytuj
MrFrodo Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Brokułowo-serowa tarta Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Mniam! U nas rosół z ryżem ;-) I potem będzie galareta z nóżek - tak za mną chodziła już - mniam ;-) Cytuj
AnnaK Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Zupa ziemniaczana przecierana. Ale mi Dorotko narobiłaś apetytu na galaretkę. Bardzo lubię, ale dla siebie robię przecedzoną bez mięsa, tylko marchewka i grzybek suszony. :biggrin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.