Anna22 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zupa ogórkowa i krokiety z mięsem. Cytuj
basga Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 dziś będzie makaron z serem bo przed świętami nie wolno się objadać,hi,hi,hi. Dorota napisał(a): Fitka + powtórka z wczoraj, a do kawy Królewiec mojej mamy :-D dorotko...sorry,ale co to jest ta FITKA bo pierwszy raz słyszę to słowo? Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 basga napisał(a): dorotko...sorry,ale co to jest ta FITKA bo pierwszy raz słyszę to słowo? :-D Moja mama często gotuje taką zupkę - to taka zwykła zupa, może trochę podobna do jarzynowej. Są w niej ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, cebulka - i to wszystko jest pokrojone w kostkę, cebulkę można wcześniej podsmażyć. Do tej zupki dodaje się śmietanę, troszeczkę masła, zieloną pietruszkę, można też dodać kostkę rosołową, i przyprawić do smaku (solą, pieprzem, Wegetą). Mi osobiście fitka bardzo smakuje, ale tylko jak ją zrobi moja mama :-D A co do gotowania to dzisiaj zrobię kapuśniak - bo szybki i dobry :-D Cytuj
DeLarge Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 kotlety z kaszy gryczanej + ciemny sos cebulowy Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 dzisiaj tylko rosół z makaronem Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kurczak pieczony jeszcze ze świąt+ziemniaczki+buraczki czerwone :-D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A u nas dziś były pozostałości po świętach , każdy jadł co chciał i na jutro jeszcze starczy. Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 śląska rolada, kluski z dziurką i surówka z kapusty, a do kawy ostatnie kawałki świątecznych ciast :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 jeszcze kończymy pozostałości po świętach Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Makaron z sosem pomidorowym bez mięsa. Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 U nas też coś pomidorowego,... ale tylko zupka :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Makaron z mielonym z indyka, surówka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi